Liefhebbers van falafel kunnen hun hart ophalen bij deze nieuwe zaak aan de Botermarkt: FLFL. Het begon allemaal met verse falafel, een simpele bakfiets en twee gepassioneerde jongens, en inmiddels is het uitgegroeid tot een groot succes. De vierde zaak van FLFL zit in Haarlem en ziet er superleuk uit. De zaak is klein, maar fijn. Met een paar tafeltjes buiten en binnen een bar om aan te zitten. Veel meer heb je ook niet nodig, behalve heerlijke streetfood. Less is more? Bij FLFL wel.

 

FLFL falafel Haarlem

 

Van bakfiets naar Botermarkt

Twee Friese jongens uit Groningen die in Haarlem een falafelzaak openen, hoe is dat zo gekomen? Een belangrijk onderdeel van het verhaal is mede-eigenaar Jesse’s zeven jaar durende uitstapje naar Tel Aviv, waar falafel op veel menukaarten te vinden is. Na een brainstormsessie met maat (en andere eigenaar) Daan, besloten de mannen een eigen bedrijf te beginnen. Eerst waren het verse sapjes, die ze verkochten uit een bakfiets op de Vismarkt in Groningen. Niet veel later kwam het idee om de Groningers te verrassen met verse streetfood: FLFL! Inmiddels hebben de ondernemende mannen hun horizon alweer verbreed en was het na een zaak in Utrecht ook tijd voor eentje in Haarlem. En die locatie luidden ze feestelijk in met een weekend vol gratis falafel.

 

 

Leuk weetje: afgelopen jaar heeft FLFL de Thuisbezorgd-award voor ‘Beste Veggie Restaurant van Nederland’ gewonnen! Dat kan alleen maar veel goeds betekenen. Misschien komt het door de goede service, maar misschien ook wel door de verse falafel en de huisgemaakte sauzen.

 

FLFL falafel Haarlem

 

Bestellen

Niet in de buurt van de Botermarkt of gewoon zin om lekker op de bank te genieten van deze verse, vegan maaltijd? Dan kun je ook via Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats bestellen. Op je gemakje.

 

FLFL falafel Haarlem

 

Benieuwd naar het recept van de beroemde falafel van FLFL? Klik op hun website, rechtsbovenin, op ‘Our falafel recipe’.

 

Contact

FLFL
Botermarkt 29
2011 XL, Haarlem
falafel.nl

instagram.com/falafel.nl

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 12.00 – 20.00
Donderdag, 12.00 – 20.00
Vrijdag, 12.00 – 20.00
Zaterdag, 12.00 – 20.00
Zondag, 12.00 – 20.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké