Soms kom je op plekken waar gewoon alles klopt. Het nieuwe Fortuyn is zo’n plek. Het interieur, de ligging aan de Grote Markt, het uitzicht en het eten. Stuk voor stuk een grote wauw-factor! Eigenaren Erik en Micha, die wij allemaal kennen van het succesvolle Dodici, hebben het restaurant Fortuyn in 1,5 maand omgetoverd tot Haarlems nieuwste hotspot.

Fortuyn Haarlem 8

Fortuyn Haarlem

Fortuyn Haarlem 1

Het kriebelde al een tijdje naar meer bij Erik en Micha. Dodici is al jaren een enorm succes in Haarlem, voor ons (kan ik wel toegeven) een tweede woonkamer. Toen de mogelijkheid kwam om Fortuyn over te nemen viel alles op zijn plek. Geen tweede Dodici, maar een stoer café restaurant met een rauw randje. Een plek waar je overdag kunt genieten van koffie en de echte Fortuyn appeltaart, plaats kunt nemen het mooiste terras van Haarlem voor een drankje in de zon, kunt lunchen en niet te vergeten een avond heerlijk kunt tafelen en smullen van uniek bereid eten. Dat is meer dan gelukt!

Fortuyn Haarlem 6

Fortuyn Haarlem 4

Dat er 1,5 maand keihard verbouwd is, is aan alles te zien. Wij keken ons ogen uit. De inrichting is stoer en modern, gemixt met originele details van het oude monumentale pand. Telkens weer een verrassing. De prachtige entree is al een feest. Vooraan blijf je door het enorme raam naar buiten kijken. Wat een uitzicht over de Grote Markt! De originele stenen muur pronkt door de hele zaak. Achterin meer verrassingen zoals een enorme met planten beklede wand, de open keuken en een aparte ruimte ‘de Achtertuyn’.

Fortuyn Haarlem 7

Fortuyn Haarlem 2

Het eten is even bijzonder, met als rode draad door het hele menu de Josper grill oven. Deze Spaanse authentieke houtskool oven is maar op een paar plekken in Nederland te vinden, en nu dus ook bij Fortuyn in onze stad Haarlem. Vis, vlees en groente wordt in de Josper met hoge temperatuur in korte tijd gegrild. Sappen en vitaminen blijven bewaard en de smaak is geweldig. De kaart (ontbijt, lunch en diner) is even stoer met veel oog voor gezond eten. Ontbijt en lunch bijvoorbeeld met speltbrood, carpaccio, beef burger of salade met gegrilde groente en Albacore tonijn. Geniet ’s avonds van de mooie stukken vlees of vis uit de Josper oven zoals Côte de boeuf, black tiger gamba’s, lamsrack of zeebaars. Ook aan de vegetariër is gedacht. Teveel om op te noemen, maar allemaal even smaakvol!

De tuinkamer van Fortuyn, oftwel de Achtertuyn, is af te huren voor groepen. De ruimte is voorzien van een ‘Green Egg BBQ’, patio, beamer, en als je wilt een eigen kok. Ideaal voor een verjaardag of andere speciale gelegenheid.

Fortuyn Haarlem 9

We hoeven het niet meer uit te leggen, Fortuyn is wat ons betreft een must-go!

Fortuyn Haarlem
Grote Markt 23
2011 RC Haarlem
www.fortuynhaarlem.nl

Openingstijden
Elke dag van 10.00 – 24.00 uur

Reserveer nu een tafeltje bij Fortuyn
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké