Al sinds de opening ben ik, Larissa van studio1967.nl, trouwe klant van My Deer’s op de Schagchelstraat in Haarlem. Een sfeervol ingerichte winkel wat aanvoelt als een woonkamer waar je wilt blijven. Ruim een maand geleden vernam ik van Maaike, de eigenaresse van My Deer’s, dat er in samenwerking met French Napa een eetgelegenheid zou openen in de winkel. Vorige week was het zover, reden genoeg om een bezoek te brengen!

French Napa meets My Deer’s


Anderhalf jaar geleden opende eigenaar Bob French Napa in Overveen. Een sfeervolle bistro waar je dagelijks kunt genieten van lokale en dagverse producten. Ontbijten, lunchen, borrelen en sinds begin dit jaar ook dineren. Het kan er allemaal.

Zonde om de Californische ‘laid back’ vibe van French Napa enkel en alleen in Overveen te behouden, nietwaar? Dat moet Bob ook gedacht hebben. Na enkele koffieafspraken met Maaike ontstond het idee om een extra vestiging van French Napa te openen in de knusse winkel van My Deer’s. Een perfecte match. Want de huiselijke sfeer op de Schagchelstraat 12 sluit naadloos aan bij het ongedwongen karakter van French Napa (waar je op vrijdag bijvoorbeeld gewoon aan kunt schuiven en mee kunt eten a la Table d’ Hôtes).

Eigenaar Bob: “Het bereik van French Napa neemt met deze nieuwe instore vestiging ontzettend toe. Je merkt dat je hier een heel ander publiek aantrekt dan in Overveen. Dat komt voornamelijk door het toerisme en de dagjesmensen die Haarlem bezoeken. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om de lokale ‘muggen’ kennis te laten maken met French Napa.”

Voor My Deer’s geldt dat beleving voorop staat. En die beleving lijkt te worden vergroot met de komst van French Napa. Waar je gezellig en intiem kunt ontbijten, lunchen of gewoon lekker kunt genieten van een taartje (er zijn 12 plekken dus vol=vol). Over taartjes gesproken… wat staat er eigenlijk op het kaart?


Op de kaart


Van zo’n interview en een fotoreportage krijg je trek. Ik duik in de menukaart en komt allerlei lekkers tegen. Bananenbrood, appeltaart, worteltaart… lastige keuze. Gezellig lunchen? Ook geen probleem. Bob vertelt: “Je hebt de keuze uit vier heerlijke sandwiches die net even anders dan anders zijn. Mijn persoonlijke topper? De tonijn sandwich met zelfgemaakte appelmayonaise, tonijnsalade, mesclun sla, Franse vergeten groenten chips en appelkappertjes.”

Lekker Bob! Maar net als ik geen liefhebber van tonijn? De Napalicious (avocado, paprika, amandelen), Saumon fumé (gerookte zalm, gribiche mayonaise, gekarameliseerde rode ui) en Club Napa (gerookte kip, avocado slices, gepocheerd ei) bieden uitkomst! Verder staan er heerlijke soepen op het menu en is er ook aan de kleine telgen van deze wereld gedacht. Jazeker, de kleine man/vrouw kan naar hartenlust genieten van een sandwich met kaas, pindakaas, chocopasta of jam. Of toch liever de hotdog?

Zelf de sfeer van French Napa ervaren en tegelijkertijd door de nieuwste collectie van My Deer’s snuffelen? Je bent van harte welkom op de Schagchelstraat 12 in Haarlem!

French Napa X My Deer
Schagchelstraat 12
2011 HX Haarlem
Instagram: instagram.com/frenchnapa
Website: frenchnapa.nl

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 08:30 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 17:00

Over de auteur
Voor Haarlem City Blog is Larissa afgereisd naar French Napa. Ze heeft bovenstaand artikel geschreven en de foto’s gemaakt. Naast rondstruinen in Haarlem barst ze van de ideeën op het gebied van wonen en interieur. Hierover schrijft ze op haar eigen blog: studio1967.nl.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!