Er zijn plekken waar wij nú al naar uitkijken. Frisk aan het Spaarne is er zo één. Deze nieuwe hotspot komt in het geweldige Droste pand aan het Spaarne (waar Chocoase nu nog zit). Met uitzicht over het Haarlemse water dus, een authentiek stukje Haarlem. Merel en Frank die wij kennen van Het Veerkwartier (ook al zo leuk) zijn de initiatiefnemers van Frisk. Hier willen wij meer van weten…

Frisk-aan-het-Spaarne-Haarlem-5

frisk-gebouw1

Frisk staat voor ‘vers’ in het Deens. Mooi gevonden, want deze plek wordt weer helemaal ‘vers’. Zoals Merel en Frank zelf zeggen: “Deze mooiste plek aan het Spaarne verdiend een bruisend horecaconcept.” Het Scandinavische komt overal terug. In de kookstijl bijvoorbeeld: Nordic Kitchen. Vers, puur en lokaal eten met heerlijke smaken. Maar ook in de inrichting: rustig, veel hout, aardewerk, planten en kleur. De kleuren uit het oude Droste blik komen hier terug, maar dan weer op een Scandinavische manier.

Frisk-aan-het-Spaarne-Haarlem-3

De inrichting is dus iets om naar uit te kijken. Frisk wordt een hotspot voor de hele dag. Van ontbijt, koffie, lunch en diner tot aan de borrel. Er komt een groot terras aan het water met plekken om onderuit te zakken. Hoe leuk! Binnen is aan alles gedacht. Er komt een grote leestafel, een flinke bar, een loungehoek, een serre met het gevoel van buiten, veel tafeltjes en ook een aparte ruimte voor 10 tot 15 mensen. Een plek voor jong en oud, buurtbewoners, Haarlemmers of juist niet. Iedereen is welkom!

Op de kaart veel vers en lokaal eten. Terug naar de basis, met respect voor de bronnen die er al zijn. Natuurlijk komt Scandinavië in de kaart terug, maar ook veel lekkers uit Haarlem en omgeving. Er is bier van Gebrouwen door Vrouwen, cocktails van Aquafit, Deens smurrebrod en Zweedse ballen. Elke zondag mag je in je weekendkloffie vanaf 10 uur aanschuiven bij het brunchbuffet.

Frisk-aan-het-Spaarne-Haarlem

Frisk-aan-het-Spaarne-Haarlem-4

De foto’s in deze blog zijn sfeerbeelden, maar Frisk krijgt wel deze sfeer. Wij volgen ze op de voet. Jullie horen dus zeker van ons als de deuren open gaan!

Frisk aan het Spaarne
Max Euweplein 1
2031 VP Haarlem
Friskaanhetspaarne.nl
www.facebook.com/friskaanhetspaarne

Openingtijden (vanaf eind juni 2017)
Dagelijks van 10.00 – 00.00 uur

Fotocredit Spaarne: Menno Janzen

Haarlemse nieuwtjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!