In de oude Droste chocoladefabriek, een van de mooiste panden van Haarlem -waar tot voor kort Chocoase zat- is onlangs Frisk geopend. Het lichte pand is gelegen aan het Max Euweplein en het Spaarne. Een plek voor buurtbewoners, digital nomads en de ideale verrassende date spot.

Frisk is de tweede on-Haarlemse plek die Merel en Frank –tevens eigenaren van Het Veerkwartier– openen. Net buiten de gebaande paden van het centrum en wederom net even anders dan de vele horeca die Haarlem al rijk is. Meer bijzondere en inspirerende plekken creëren in de stad die hen beide aan het hart ligt, vanuit dat gedachtegoed opende het stel half juni Frisk. De nieuwe hotspot aan het Spaarne heeft een Scandinavische insteek, er wordt in de gerechten veel gebruik gemaakt van vis en groenten en er is een lijst met uitstekende bijpassende wijnen. Probeer zeker de krokant gebakken kabeljauw en de in pompoenpit zacht gegaarde zalm.

Het interieur is op en top Merel in samenwerking met Juan Nibbelink, ontwerpers en bouwers van Maak. ‘We vinden het ontzettend belangrijk om overal waar we kunnen sustainable te zijn. Zo stimuleren en werken we graag samen met lokale creatieven, produceren we zo min mogelijk afval en werken we met seizoen producten.’

Frisk is een plek voor jong en oud. Of je nu zondag morgen vanaf 10 uur langs komt voor een uitgebreid lui ontbijt buffet, een zakelijke lunch afspraak of alleen een borrel. Op elk moment van de dag ben je van dinsdag tot zondag welkom. Het ondernemersvuur is te voelen tijdens het gesprek met de eigenaren en tevens duidelijk terug te zien in hetgeen ze neergezet hebben. Frisk is zowel buiten als binnen ruimtelijk, bijzonder en het licht en uitzicht eindeloos.

Frisk aan het Spaarne
Max Euweplein 1
2031 Haarlem
Tel: 023 737 0804
Friskaanhetspaarne.nl

Openingstijden
dinsdag 9 – 23 uur
woensdag 9- 23 uur
donderdag 9 – 23 uur
vrijdag 9 – 24 uur
zaterdag 10 – 24 uur
zondag 10 – 22 uur

Fotocredits: Linda Kortekaas Fotografie en Iris PiersHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie