Wij zijn dol op nieuwe restaurants bij zee. Gestrand in Bloemendaal aan Zee mag dan ook zeker niet in het rijtje ontbreken. Het paviljoen ligt in de duinen. Een geweldige plek voor lunch, diner en borrel. Binnen met uitzicht of op de veranda in de zon. Buiten en onder het paviljoen een speeltuin met genoeg vermaak voor de kids. Het ziet er ook nog eens geweldig uit. Mogen wij hier blijven?

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-1

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-5

Gestrand hoort bij Camping de Lakens (ook een enorme aanrader als je nachten aan zee wilt doorbrengen), maar iedereen is welkom bij het restaurant. Het paviljoen is te bereiken via de receptie van de camping, zo kun je ook parkeren, of via het strand. Een heel team heeft nagedacht over het gebouw. En wauw, het resultaat mag er zijn! Het paviljoen past helemaal in de strandsfeer. Gemaakt van hout, glas en een bar gemaakt van containers. Veel licht en ruimte.

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-11

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-8

De inrichting is industrieel en toch knus. Bij het borrelgedeelte is een openhaard en leuke zitjes. Fijn om op te warmen tijdens koudere dagen. Het midden van het paviljoen bestaat uit de open keuken en bar met schommels. Erachter het restaurant om te tafelen met veel zelfgemaakte meubels. Ook binnen voelt het door de enorme ramen als buiten. Buiten is een terras wat pal in de zon ligt. Hier werk je je kleurtje bij. Doordat het terras wat hoger ligt kijk je hier uit over de duinen. Op zomeravonden gaat het kampvuur aan. Vakantiegevoel compleet!

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-6

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-4

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-9

De kaart bij Gestrand wisselt continue en bestaat altijd uit stoere en lokale streekgerechten voor lunch en diner die passen bij het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan Damhert uit de Kennemerduinen, kip van Tante Door of Schotse hooglander uit de Noord-Hollandse duinen. Maar ook zelfgemaakte ravioli of verse vis. Op de lunchkaart salade, soep en luxe broodjes met bijvoorbeeld parmaham, filet americain van de Schotse Hooglander of kazen van Bourgondisch Lifestyle. Ook een aantal dranken komen uit de streek zoals Jopenbier uit Haarlem en koffie van Brandmeester.

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-13

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-14

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-15

In het borrel, of ook wel ‘stay & go’, gedeelte van Gestrand is naast borrelen de mogelijkheid voor snacken. Hier kun je smullen van een makkelijke hap: homemade hamburgers, pizza’s, patat en ijs.

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-7

Buiten is het zand en de duinen natuurlijk al een grote speelplaats, maar er is meer voor de kids. De 20 meter lange glijbaan bijvoorbeeld, een kabelbaan, een uitkijktoren en de speeltuin gemaakt van hergebruikte bouwmaterialen. Vanuit de speeltuin loop je zo de binnenspeelplaats van het paviljoen in met meer vermaak.

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-10

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-3

Restaurant Gestrand
Camping de Lakens
Zeeweg 60
2051 EC Bloemendaal aan Zee
www.restaurantgestrand.nl

Openingstijden
Afhankelijk van het kampeerseizoen, kijk voor de meest recente informatie op de site
In het weekend van 12 uur tot 21 uur
Tijdens vakanties elke dag vanaf 12uur

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké