Foodlovers opgelet, het foodevent van Haarlem staat weer voor de deur: Haarlem Culinair. Vier dagen lang op de Grote Markt in Haarlem. Een jubileumeditie dit keer, want het is alweer de 25ste editie! Het evenement start op donderdag 1 augustus en er kan tot zondag 4 augustus gegeten en gedronken worden. Het recept? Haarlemse restaurants presenteren hun specialiteiten bij ieder een eigen stand, proeven dus. Daarnaast muziek en natuurlijk een borrel.

De deelnemers dit jaar zijn echt om van te smullen: ML, Dodici, Bistrobar Indonesia, Brick, Brasserie Parels, Pand13, Ome Pietje, Ratatouille, Fortuyn, Fris, Bambu, Diga, Napoli en Wigbolt voor de cocktails. Geen gekke lijst dachten wij zo! Alle restaurant hebben een eigen stand op de Grote Markt waar ze uitpakken met lekker eten. Proef waar je wilt een hapje. Makkelijk kennismaken met deze Haarlemse restaurants dus. Zoals wij gewend zijn is de borreltent het centrum van Haarlem Culinair. Dus altijd gezellig.

Het evenement is weer gratis te bezoeken, geen entreeprijs. Op donderdag 1 augustus gaan de ‘deuren’ open vanaf 17.00 uur. De dagen daarna Culinair vanaf 13.00 uur.

Omdat het een jubileum is zijn er een paar dingen nieuw dit jaar: er is straattheater en op zondag is er de Smulpaaptour. Tijdens deze tour geniet je bij alle restaurants op Haarlem Culinair van één gerechtje met twee vorkjes en een sip van de bijpassende wijn. Meer info en kaarten hiervoor vind je op de site. Een ander nieuw hoogtepunt is de Chef’s Table van Ratatouille. Schuif aan in een intieme setting met uitzicht over de Grote Markt. Chef van Ratatouille Jozua Jaring en zijn team zetten per sessie voor 26 fijnproevers de lekkerste gerechten op tafel. Dit is Culinair op zijn best. Meer info vind je hier

Naast alle stands van de restaurants zijn er extra’s zoals een scroppinobar en lekkere koffie. Cocktailbar Wigbolt zorgt voor overheerlijke cocktails waar je er altijd nog een van wilt.

Haarlem Culinair
Donderdag 1 augustus t/m zondag 4 augustus 2019
www.haarlemculinair.nl
www.facebook.com/haarlem.culinair

Data en tijden
Don 1 augustus: 17:00 – 23:00
Vrij 2 augustus: 13:00 – 23:00
Zat 3 augustus: 13:00 – 23:00
Zon 4 augustus 13:00 – 22:00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!