Foodlovers opgelet, het foodevent van Haarlem staat weer voor de deur: Haarlem Culinair. Vier dagen lang op de Grote Markt in Haarlem. De 23ste editie alweer. Het evenement start op donderdag 3 augustus en er kan tot zondag 6 augustus gegeten en gedronken worden. Het recept? Haarlemse restaurants presenteren hun specialiteiten bij ieder een eigen stand, proeven dus. Daarnaast muziek en natuurlijk een borrel.

Haarlem Culinair 3

Deelnemers dit jaar zijn weer om te smullen: Brick, Dijkers, Fris, The Louisiana, ML, Napoli, Olive Tree House, Dodici, Ratatouille, Sushitime, Toujours, De Uitkijk en Wigbolt voor de cocktails. Een mooie mix. Alle restaurant hebben een eigen stand op de Grote Markt waar ze uitpakken met lekker eten. Proef waar je wilt een hapje. Makkelijk kennismaken met deze Haarlemse restaurants dus. Zoals wij gewend zijn is de borreltent het centrum van Haarlem Culinair. Dus altijd gezellig.

Het evenement is weer gratis te bezoeken, geen entreeprijs. Mocht je er gaan eten, reken dan wel op wat kosten. Ik doe zelf vaak een mix; beetje thuis eten en een hapje daar. Op donderdag 4 augustus gaan de ‘deuren’ open vanaf 17.00 uur. De dagen daarna Culinair vanaf 13.00 uur.

Naast alle stands van de restaurants zijn er extra’s zoals wijnproeverij met lekkere bites verzorgd door Brasserie Tour de France, een scroppinobar en Italiaans ijs van Gebo Gelato. Cocktailbar Wigbolt zorgt voor overheerlijke cocktails waar je er altijd nog een van wilt.

Het centrum van Haarlem Culinair is op de Grote Markt, maar ook op het Boereplein (naast de Pathe bij de Raaks) is wat te doen. Daar is op zaterdag en zondag een bier- en brouwersmarkt met heel veel speciale bieren. Op de zondag staat de Botermarkt van 12 tot 19 uur in het teken van Slowfood. Langzaam genieten dus, eerlijk en puur. Diverse producten laten ons hier kennismaken met bijvoorbeeld vergeten groenten, kaas en chocolade.

Haarlem Culinair 1

Haarlem Culinair
Donderdag 3 augustus t/m zondag 6 augustus 2017
www.haarlemculinair.nl
www.facebook.com/haarlem.culinair

Data en tijden
Don 3 augustus: 17:00 – 23:00
Vrij 4 augustus: 13:00 – 23:00
Zat 5 augustus: 13:00 – 23:00
Zon 6 augustus 13:00 – 22:00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!