Voor het eerst werd deze prijs uitgereikt, en Haarlem sleept hem meteen in de wacht: Gastronomische Hoofdstad van Nederland. Dit leuke nieuws werd deze week bekend gemaakt bij sterrenrestaurant Ratatouille. Haarlem heeft de prijs gekregen door ons grote aanbod aan kwaliteitsrestaurants – waaronder zes met een Michelinster in Haarlem en omgeving – de culinaire evenementen en het aanbod aan lokale producten. Het is duidelijk: voor echt lekker eten moet je in Haarlem zijn!

Stichting Gastronomische Hoofdstad reikt deze prijs vanaf nu elk jaar uit. Het doel: de Nederlandse eetcultuur verder ontwikkelen, stimuleren en met trots uit te dragen. Het aanbod aan restaurants in Haarlem is enorm, van simpel en betaalbaar tot toprestaurants. In 2019 staan ook weer leuke events op de planning: in maart het Sterrengala (het meest culinaire gala van Nederland) en in augustus de 25ste editie van Haarlem Culinair. Verder het WK koken en een ‘Ten Minste Houdbaar Tot’-diner in de stad, waarbij gekookt wordt met producten en ingrediënten die anders weggegooid zouden worden. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van al dit leuks.

Zo’n speciale prijs moet culinair gevierd worden. Daarom is een speciale chocoladetruffel gemaakt geïnspireerd op een stuifduin in de Kennemerduinen, en speciale kruiden van Van der Pigge erin verwerkt. Het gaat een mooi culinair jaar worden in Haarlem!Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké