Midden in de stad, aan het Spaarne, is het Haarlemse stadsstrand de Oerkap te vinden. Dat wij hier graag komen mag duidelijk zijn, het 11e seizoen is dit alweer! Lekker de voetjes in het zand op deze relaxte plek. De sfeer bij de Oerkap doet denken aan de hippie tijd: een bonte verzameling aan stoeltjes en tafels, een grote blokhut met binnen een houtkachel voor de koude dagen, kleurige lichtjes en fijne muziek.

Oerkap-Haarlem-1

Deze plek is echt voor jong en oud. Overdag krioelen de kinderen in de zandbak, met daarnaast volwassenen genietend van een drankje. ‘s Avonds gaat de muziek wat harder, en geniet het hippe publiek van de vakantie vibe die hier heerst. Regelmatig zijn er feestjes, bijvoorbeeld het volle maan feestje, of treden er live bandjes op. Dit maakt de sfeer compleet. Het stadsstrand grenst aan het spoor, op loopafstand van het Haarlemse Station, en natuurlijk aan het water en hoge gras van het Spaarne. Beetje rommelig maar oergezellig!

Ook het eten op de Oerkap, lunch en diner, past bij de laid back sfeer. De pizza’s zijn een begrip. Groot en superlekker, met een dunne bodem, zelfgemaakte saus en toppings naar keuze. Alles om-je-vingers-bij-af-te-likken pizza’s zijn 9 euro. Verder zijn er broodjes, pasta’s, beroemde limo, bier, wijn en meer lekkers. Bestellen doe je aan de bar en je buzzer gaat af als het eten klaar is. Bij warme dagen is het wel slim om er op tijd bij te zijn. Het kan dan namelijk erg lang duren voordat je eten klaar is. Op 5 april opent de Oerkap weer, en op 7 april is er een openingsborrel. Daarover meer op hun Facebook pagina. Wij kijken er weer naar uit!

De Oerkap is op woensdag t/m zaterdag van 12:00 – 0:00 open, zondag van 10.00 tot 0.00 uur, maandag van 12.00 tot 0.00 uur open en op dinsdag van 15:00 tot 0:00 uur.

Stadsstrand de Oerkap
Harmenjansweg 95
2031 WJ Haarlem
www.deoerkap.nlHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké