Op een gure zondag werden mijn collega blogger Janina en ik uitgenodigd om taarten te komen proeven. Dat aanbod sloegen wij vanzelfsprekend niet af en daar gingen wij, de polder in!
Na wat idyllische kronkelweggetjes kwamen wij aan bij Fort Penningsveer (overigens de verkeerde route, maar niet minder leuk). Op een steenworp afstand van Haarlem centrum. De thuisbasis van cateringbedrijf Hééérlijk en heerlijk was het! Zo guur als die dag buiten was, zo knus en warm was de sfeer binnen.

Heeerlijk-Haarlem-2

Het cateringbedrijf Hééérlijk organiseert taartenproeverijen, High Tea’s, High Wine’s, verschillende kookworkshops en cateren feesten en partijen op maat. De catering van Hééérlijk is niet te vergelijken met een standaard catering. Hééérlijk gaat voor de beleving, zowel de liefde voor het eten als de styling daar om heen, de algehele sfeer.

Heeerlijk-Haarlem-3

Heeerlijk-Haarlem-4

Femke verwelkomde ons voor de taartenproeverij samen met haar partner-in-crime Eddy met open armen. Zij stralen zoveel passie voor het vak uit, dat werkt enorm aanstekelijk. Delen is deze Bourgondiërs dan ook niet vreemd. Zij maken het de mensen graag naar hun zin en weten je goed te inspireren. De bunker is sfeervol aangekleed en je voelt je er onmiddellijk thuis. Deze niet alledaagse locatie maakt het tot een ervaring op zich.

Heeerlijk-Haarlem-1

Een prachtig assortiment van taarten, cakes en petit fours stond te pronken op de robuste bar, klaar om aangebroken en geproefd te worden. Eddy nam het woord en moedigde het gezelschap aan vooral ongedwongen te genieten. En genoten hebben wij! De lekkernijen waren niet van de lucht en werden gecomplimenteerd met verschillende koffie’s en theetjes.
Het koppel stelt je eerlijke en ongezoute mening zeer op prijs, maar van enqueteformulieren is geen sprake. Na afloop geef je je nodige feedback en zij nemen deze ten harte.

Heeerlijk-Haarlem-5

Vervolgens nam Eddy de groep mee naar buiten voor een rondleiding om het Fort heen. Enthousiast en vooral boeiend vertelt hij de historie en achterliggende verhalen omtrent het Fort. Deze break past perfect in deze middag thuis en geeft het geheel een speelse twist. Informatief en vooral gezellig!

Al met al was het een enorm fijne middag met leuke mensen. De groep was gemelleerd en dat was alleen maar leuk. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich tijdens een taartenproeverij goed vermaken. De keuze tussen een druilerige of enerverende middag als deze is dan ook snel gemaakt!

Heeerlijk-Haarlem-6

Hééérlijk kun je overigens ook kennen van het geliefde Seinfestijn te Haarlem, welk zij zondag 19 april 2015 weer zullen organiseren.

Hééérlijk
Penningsveer 2, Bunker 7
2065 AM Haarlemmerliede
www.heeerlijk.nl
facebook.com/Heeerlijk

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké