Vanaf afgelopen zomer is Haarlem een fijne buitenspot rijker met Het Veerkwartier aan de Veerplas. Deze creatieve horecaplek past in het rijtje met paviljoens zoals Pllek en Hanneke’s Boom in Amsterdam. Een succes! Helemaal fijn: dit paviljoen is open in de winter. Het is dé plek om je frisse neus te halen deze maanden.

Het-Veerkwartier-Haarlem-18

Het-Veerkwartier-Haarlem-15

Buiten ravotten bij de Veerplas, een koffie drinken in de kas of eten onder de sterren. Het Veerkwartier is een plek voor jong en oud. Elke dag open. Maar in de omgebouwde zeecontainers en kas is meer te doen, veel meer. Er is elke maand een uitgebreid programma. Overdag is er veel te doen voor kinderen zoals knutselen, timmeren, koekjes bakken, sprookjes luisteren en buiten spelen. Voor volwassenen is het programma net zo leuk, overdag en ’s avonds. Doe eens een workshop schilderen of handletteren. Of ga dansen onder de sterren. En natuurlijk is er muziek. Live optredens van bands en singer-songwriters. Hier kom je de winter wel door!

063

232

Het-Veerkwartier-Haarlem-9

De gezonde en eerlijke keuken maakt eten bij Het Veerkwartier een feest. Seizoensproducten spelen de hoofdrol. Ontbijt, lunch en diner. De hele dag door smullen. De vrijdag begint zoals het hoort met een borrel, daarna is er altijd een daghap voor 12,50 en op zondag een menu voor 27,50. Smakelijk en betaalbaar.

Het-Veerkwartier-Haarlem-5

Het-Veerkwartier-Haarlem-7

Met de feestdagen is het ook feest bij Het Veerkwartier. Op 24 december is er om 18 uur kerstzang aan de plas. ‘Derde’ kerstdag is het smullen tijdens de kerstbrunch vanaf 11 uur, tijdens de kerstvakantie is er veel leuks te doen en voor de echte waaghalzen onder ons is er 2 januari een nieuwjaarsduik in de Veerplas. Met glühwein en broodjes worst om op te warmen.

Het-Veerkwartier-Haarlem-20

Het-Veerkwartier-Haarlem-2

Het Veerkwartier
A. Hofmanweg 62
2031 BL Haarlem
Tel 023 – 583 43 77
www.hetveerkwartier.nl

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag t/m woensdag 10.00 – 17.00 uur
Donderdag t/m zaterdag 10.00 – 22.00 uur
Zondag 11.00 – 21.00 uur

Reserveer nu een tafeltje bij Het Veerkwartier

Fotocredits muzikanten: Jaap Kroon fotografieHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!