Buiten zijn is fijn, en buiten zijn in combinatie met lekker eten en drinken is helemaal van deze tijd. Dat is te zien aan het succes van plekken als De Oerkap, en in Amsterdam Plekk, Hanneke’s Boom en de Noorderparkbar. In Haarlem mogen nog wel wat lekkere buitenspots bij. Dat vonden Merel en Frank ook. Samen droomden zij van een creatieve horecaplek met veel ruimte in de natuurlijke omgeving aan de Veerplas. Haarlems buiten onder de rook van de stad: Het Veerkwartier. Nu geopend!

Het-Veerkwartier-Haarlem-26

Het-Veerkwartier-Haarlem-31

Wij staan meteen te springen bij dit soort nieuwe plekken. Het Veerkwartier is voor jong en oud. Geniet van het buiten zijn, ook al zit je binnen. Geen drukte van de stad, maar gras en water. De kids kunnen rondrennen en wij met een wijntje neerstrijken. Niets hoeft, alles kan. De Veerplas, ook wel bekend als het PTT-meertje, is een plek die schreeuwt om zo’n initiatief. Op fietsafstand van het centrum maar toch helemaal weg. Ook ideaal voor iedereen die werkt in de Waarderpolder, om de hoek!

Het-Veerkwartier-Haarlem-28

Het-Veerkwartier-Haarlem-27

Het Veerkwartier is een multifunctioneel paviljoen dat opgebouwd is uit alleen maar oude zeecontainers, een kas, een houten hut aangevuld met tweedehands materialen. Tijdelijk, maar in ieder geval voor 3 jaar. In dit paviljoen staat, naast recreëren, eten en drinken centraal. Goed en lekker eten met een hoofdrol voor seizoensgebonden groenten. Gezond dus en smakelijk. Daar houden wij van!

Het-Veerkwartier-Haarlem-25

Het-Veerkwartier-Haarlem-30

Het Veerkwartier is het hele jaar open voor lunch en diner. In de zomermaanden kunnen wij hier genieten van ‘Take Out friet’, ijsjes en litertjes zelfgemaakte limo.

Uiteraard leent de omgeving bij de Veerplas zich uitstekend voor kinderen. Zij kunnen hier los met zand, water, kikkers bewonderen en spetteren in de Veerplas zelf. Er is een groot terras waar de nodige zonnestralen opgevangen kunnen worden.

Het-Veerkwartier-Haarlem-23

Het-Veerkwartier-Haarlem-21

Klinkt goed toch? Na een succesvolle crowdfunding campagne, giften, vrijwilligers, leningen en een portie doorzettingsvermogen is het Merel en en Frank gelukt. De deuren van Het Veerkwartier zijn geopend. De plek blijft groeien en bloeien door goed te luisteren naar ervaringen van ons Haarlemmers. Wij zijn blij met dit nieuwe Haarlemse buiten!

Het-Veerkwartier-Haarlem-24

Het-Veerkwartier-Haarlem-29

Fotocredits: Linda Kortekaas Fotografie

HET VEERKWARTIER
A. Hofmanweg 62
2031 BL Haarlem
Tel 023 – 583 43 77
www.hetveerkwartier.nl

Openingstijden
Hele week van 10 tot 22 uur

Reserveer nu een tafeltje bij Het Veerkwartier

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie