Haarlem staat bekend om de hofjes. Snufje cultuur en relaxedheid ten top, vaak middenin het centrum. Het Proveniershofje is er zo één. Wat dit hofje extra bijzonder maakt is de aangrenzende lunchroom: Hofje zonder Zorgen. Een favo plek voor veel Haarlemmers. Met de ingang aan de Grote Houtstraat (ideaal tijdens een dagje winkelen), en de lunchroom achterin met uitzicht over het hofje is deze plek een aangename verrassing. En dan hebben wij het nog niet eens over het eten gehad…

Gevel-Hofje-Zonder-Zorgen-Haarlem

Eigenaressen Marja en Petra zorgen altijd voor een warm onthaal. Al jaren runnen zij met grote passie Hofje zonder Zorgen. Vanuit de drukke winkelstraat stap je binnen in een andere wereld, even rust. De lunchroom ligt er vaak zonnig bij, net als het uitzicht op het hofje. Marja en Petra bezorgen je hier zoals ze zelf zeggen een ‘moment zonder zorgen’. Dat lukt helemaal.

Hofje-Zonder-Zorgen-Haarlem-2

Het eten bij Hofje zonder Zorgen is even uniek als de plek. Alles wordt met ‘zorg’ bereid. Ontbijt, lunch en high tea met producten uit de streek, biologisch en zoveel mogelijk zelf gemaakt. Dat smaakt, kunnen wij zonder zorgen zeggen, heerlijk. Het zit hier niet voor niks altijd vol.

Hofje-Zonder-Zorgen-Haarlem-1

Het is nog een uitdaging een keuze te maken op de kaart. Ons advies is dus om Hofje zonder Zorgen vooral in je repertoire op te nemen. Hier moet je vaker gaan proeven. Begin bijvoorbeeld met een vers sapje van seizoensfruit en kies daarna uit een gerookte kipsalade met avocado en zontomaatjes, een (eventueel glutenvrij) broodje huisgemaakte tonijnsalade, een broodje falafal met humus of oma’s tomatensoep.

Een andere keer kun je kiezen voor de homemade quiches of een omelet met brood. Heb je nog een gaatje over? Ga dan voor de taart, huisgebakken en oh zo lekker. Chocoladetaart, cheesecake, worteltaart, appeltaart, witte chocoladetaart, dadeltaart… Do we need to say more?

Hofje-zonder-zorgen-haarlem-lunch

Hofje-zonder-zorgen-haarlem-4

Hofje zonder zorgen staat bekend om de high tea. Erg lekker in een fijne setting. Ook met grote groepen kun je hier terecht, er zijn namelijk op maat arrangementen.

Hofje-zonder-zorgen-haarlem-3

Perfect voor: ontbijt, lunch & high tea tijdens een dagje winkelen of zomaar voor een momentje ontspanning
Prijs: gemiddeld
Reserveren: voor high tea is dat aan te raden
Social media: Facebook, Twitter
Wifi: ja
Mozzies: 5

Hofje zonder Zorgen
Grote Houtstraat 142a
2011SV Haarlem
Tel: 023-5310607
www.hofjezonderzorgen.nl

Openingstijden
Zondag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 10.00 – 18.00 uur

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie