De pannenkoek is een klassieker die eigenlijk altijd in de smaak valt. Want naast de bekende (en bijna nostalgische) met stroop of poedersuiker, zijn er natuurlijk eindeloze variaties. Dat weten ze bij House of Pancakes in de Schagchelstraat als geen ander. Hier eet je pannenkoeken zoals nooit tevoren. Pancakes zijn namelijk niet alleen in Nederland, maar eigenlijk over de hele wereld te vinden in verschillende vormen. Voor ontbijt, lunch en/of diner, met verschillende smaken en structuren. Bij House of Pancakes ga je op ontdekkingstocht. En wat een smakelijke ontdekkingstocht is dat. Wij nemen je mee!

 

House of Pancakes pannenkoeken SchagchelstraatHouse of Pancakes pannenkoeken Schagchelstraat

 

Meer dan een gewone pannenkoek

Wij Nederlanders eten pannenkoeken, de Amerikanen pancakes, de Japanners okonomiyaki… de platte lekkernij heeft harten veroverd over de hele aardbol. Op de kaart van House of Pancakes vind je een groot aantal van deze variaties. American pancakes heb je misschien wel eens voorbij zien komen, maar grote kans dat je de okonomiyaki nog niet goed kent. Deze Japanse hartige pannenkoek wordt gemaakt van bapaomeel, visbouillon, eieren, spitskool, mountain yam, en lente-ui. Een Japanse saus, kewpie mayo, nori snippers en tuna flakes maken het vervolgens helemaal af. Had je dat verwacht van een pannenkoek? Wel bij House of Pancakes!

 

House of Pancakes pannenkoeken Schagchelstraat

 

Een andere favoriet is de fluffy pancake: een superluchtige pannenkoek die smelt op je tong. Bijna alsof je een hap van een wolk neemt. Ook deze zijn weer eindeloos te combineren, bijvoorbeeld met smaken als matcha, salted caramel of rosé pistaccio. Wil je daar een gezonde smoothie bij of een goede kop koffie, dan ben je hier ook aan het juiste adres.

 

 

Kwaliteit

Ook de grote, traditionele pannenkoeken zijn bij House of Pancakes niet zomaar pannenkoeken, het zijn stoere gerechten met een beetje ‘bite’ en vooral heel veel smaak. Ze gebruiken bij HOP verschillende granen; spelt, haver, boekweit en gerst. Deze granen zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je. Verder hebben de pannenkoeken geen kleur- of smaakstoffen, geen toegevoegde suikers, geen rijsmiddelen en zijn ze in de keuken zuinig met zout. Zo smaken al die lekkere, verrassende toppings (bijvoorbeeld de Bali Rendang, Spicy Chicken of Spyros Gyros) en de klassiekers (stroop, poedersuiker, spek/kaas, etc.) extra goed. Weet je niet wat je moet kiezen? Het team, onder leiding van manager Spyros, geeft je graag advies!

 

House of Pancakes pannenkoeken Schagchelstraat

 

De sfeer

House of Pancakes is een kleurrijke locatie met stijl. De vrolijke uitstraling past precies bij het concept, en de details bij de kwaliteit. Zo hangt er bij binnenkomst aan de rechterkant bijvoorbeeld een poster van het beroemde schilderij van John James Audubon, uit het boek Birds of America. Ook achterin, in de ‘Pink Corner’, zijn op de muur grote vogels geschilderd. Loop je langs de vogelkooi, dan beginnen de vogeltjes zelfs voor je te fluiten. Mede door dat soort kleine verrassingen is House of Pancakes voor kids vanzelfsprekend een toplocatie. Voor gezellige middagen met de familie of zelfs volledig verzorgde kinderfeestjes.

 

House of Pancakes pannenkoeken Schagchelstraat

 

High tea

Die roze hoek waar we het net over hadden is ook uitermate geschikt voor een gezellige high tea. Hebben wij even geluk dat House of Pancakes ook dat aanbiedt. Diverse zoete en hartige hapjes, uiteraard ook pannenkoeken, een pot thee met lekkere smaken en zelfs de mogelijkheid om er cava bij te bestellen. Dat wordt feest!

 

 

Zoals eigenaar Jean-Paul het zelf omschrijft is House of Pancakes een restaurant waar je bij wijze van spreken ook je opa mee naartoe kunt nemen die in het weekend bij de Bokkedoorns aanschuift. Want dit zijn niet zomaar pannenkoeken, maar gerechten met allure!

 

Contact

House of Pancakes
Schagchelstraat 29
2011 HW, Haarlem
hop-haarlem.nl

facebook.com/hophaarlem
instagram.com/houseofpancakes_official

 

Openingstijden

Maandag, 11.00 – 20.00
Dinsdag, 11.00 – 20.00
Woensdag, 11.00 – 20.00
Donderdag, 11.00 – 20.00
Vrijdag, 11.00 – 20.00
Zaterdag, 9.00 – 20.00
Zondag, 9.00 – 20.00

 

 

Gemaakt in samenwerking met House of Pancakes

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie