Op het terrein van de IKEA vind je sinds kort een aangename verrassing, gemaakt van hout. Houtbaar, een groen initiatief van decorontwerpbureau 20Tree, is dé nieuwe hide-out in de Waarderpolder. Misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt, maar eigenlijk heel slim. Hier tussen de IKEA en het station van Spaarnwoude is alle ruimte en je bent er zomaar met de trein. En de industriële omgeving kan zeker wel zo’n kleurrijke, vrolijke plek gebruiken!

 

Houtbaar Haarlem

Borrelen

De bar met terras en omheinde buitentuin is een unieke oase in de asfalten omgeving van de Waarderpolder. Een perfecte locatie om de drukte van de stad even helemaal te ontsnappen. Houtbaar heeft binnen een gezellige bar met een eigenwijs interieur, ideaal om ‘s avonds wat uren te vertoeven. Daarnaast is er een prachtige omheinde tuin vol groen, loungesets en picknicktafels. Het is echt een borrellocatie met vele lekkere drankjes op de kaart, maar ook de juiste snacks om ermee te combineren.

 

Borrellocatie Houtbaar

Geen steen

Bijna alles bij Houtbaar is dus, je raadt het al, gemaakt van hout. Op deze manier wilden de initiatiefnemers de randstedelijke verstening tegengaan. Er is daarnaast gekozen om te werken met restmaterialen en- planten, die met name gevonden en gekregen zijn, over waren van andere projecten of afgekeurd wegens schoonheidsfoutjes. De hekwerken zijn bijvoorbeeld afkomstig uit sociale werkplaatsen, vervaardigd door mensen met een sociale achterstand en arbeidsbeperkingen. Zo is de duurzame omgeving van Houtbaar ontstaan, en natuurlijk de naam!

 

Feestbeesten

Houtbaar is ook een ideale locatie voor inspirerende events. Het bijna sprookjesachtige decor is uitermate geschikt voor een markt, borrel of feest. Het doet een beetje aan Woodstock in Bloemendaal denken. Toeval? Zeker niet. 20Tree bouwt namelijk ook daar het decor! Houd voor het programma de socials van Houtbaar goed in de gaten, hier vind je welk event wanneer plaatsvindt.

Daarnaast is Houtbaar ook uitermate geschikt als borrellocatie, of bijvoorbeeld voor een (verjaardags)feest met vrienden, familie en/of collega’s.

 

Bereikbaar

Een groot voordeel aan deze locatie is dat het gelegen is bij Station Spaarnwoude, en dus ook dichtbij de grote wegen. Er zijn ruim voldoende parkeermogelijkheden en er is een grote fietsenstalling dichtbij. Het is dus niet alleen een goede locatie voor iedereen die werkt of woont in de (omgeving van de) Waarderpolder, maar juist ook voor de passanten, iedereen die de Haarlemse binnenstad wil ontvluchten en een prachtige plek om je (zakelijke) afspraken te plannen onder het genot van een hapje en drankje.

Kortom: Houtbaar is een verrassende maar zeer welkome nieuwe hotspot in de stad en we hebben nu al zin in alle gezellige avonden die we hier gaan beleven!

 

Contact

Houtbaar
Woudplein 4
2031 CZ, Haarlem
www.houtbaarhaarlem.nl

facebook.com/houtbaarhaarlem
instagram.com/houtbaar_haarlem

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 12.00 – 18.00
Donderdag, 12.00 – 20.00
Vrijdag, 15.00 – 00.00
Zaterdag, 15.00 – 00.00
Zondag, 12.00 – 18.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké