Dat bij IJssalon Luciano in Overveen de rij tot buiten staat snappen wij wel. Het ijs is hier verrukkelijk! Ambachtelijk en dagelijks vers bereid. Goed nieuws: aan de Zandvoortselaan in Heemstede is nu ook een vestiging van Luciano geopend. Je snapt, dat moesten wij proeven!

Luciano-Heemstede-Overveen-09

Luciano-Heemstede-Overveen-02

Waar het natuurlijk om draait bij Luciano is ijs. Niet zomaar ijs, maar meesterlijk bereid ijs. De ambitieuze SvH Meesterijsbereider Luc Blok maakt het ijs vol passie, en Luciano is al meerdere keren verkozen tot beste IJssalon van Nederland. Alles wordt gemaakt van pure ingrediënten zoals vers fruit, vers gebrande noten en ambachtelijke chocolade. Naast de klassieke smaken zoals aardbei, citroen en chocola smul je bij Luciano van smaken die je nergens anders tegenkomt. Salty caramel bijvoorbeeld, of honing en vijgen. Maar ook walnoot & maple, spekkoek, Key West lemon pie en raspberry crumble pie. De keuze is er reuze!

Luciano-Heemstede-Overveen-01

Luciano-Heemstede-Overveen-03

Dit smakelijke ijs kun je in hoorntjes gieten van alle soorten en maten. Uniek bij Luciano zijn de gluten- en lactosevrije hoorntjes. Of dompel het hoorntje even onder de luxe chocolade kraan met warme Callebaut chocolade. Hmmmm… Heb je andere allergieën of dieetwensen? Dat kan. Er is namelijk ook lactosevrij ijs, vetvrij ijs, glutenvrij ijs, ijs zonder noten etc. Bij elke smaak in de vitrine staat vermeld wat erin zit. Schoon werken en met iedereen rekening houden staat hoog in het vaandel hier. Luciano heeft ook het keurmerk voor voedselveiligheid.

Luciano-Heemstede-Overveen-08

Naast ijssalon is Luciano in Heemstede een Espressobar. Er is genoeg ruimte met een paar gezellige tafels. Bij je koffie (van Bocca) niet een koekje, maar een mini ijsje. Hoe kan het ook anders 🙂 Ook tijdschriften en wifi is aanwezig. De koffie is ook to-go verkrijgbaar.

Luciano-Heemstede-Overveen-07

Luciano in Heemstede en Overveen worden gerund door Tanga en Barbara. Twee enthousiastelingen die de ijssalon in Overveen vijf jaar geleden zijn gestart omdat ze ijs misten op die plek. Toen ze het ijs van Luc Blok leerden kennen viel alles op zijn plaats. Met succes, want de gezelligheid is enorm en de rijen dik bij Luciano. Nu kunnen wij onszelf dus ook in Heemstede trakteren op dit fijne ijs!

Luciano-Heemstede-Overveen-06

Luciano-Heemstede-Overveen-11

Het houdt niet op, want naast al dit lekkers verkoopt Luciano ook ijstaarten (bijvoorbeeld de hazelnoot schuimtaart) en milkshakes. Ben je jarig? Neem dan even je legitimatie mee, dan krijg je een gratis ijsje. Of huur bij een feestje de Luciano ijskar of ijsbakfiets. Laat die zomer maar komen!

Luciano-Heemstede-Overveen-05

Luciano-Heemstede-Overveen-10

Luciano Heemstede
Zandvoortselaan 177
2106 AM – Heemstede
Tel: 023 – 583 08 60
Dagelijks geopend van 10.00 – 22.00 uur

Luciano Overveen
Bloemendaalseweg 267
Overveen
T: 023-8881111
Dagelijks geopend van 12.00 – 22.00 uur

www.ijssalonluciano.nlHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie