De Jopenkerk is een aanwinst voor Haarlem. In deze voormalige kerk wordt momenteel het originele Jopenbier recept gebrouwen. Niet alleen het Jopenbier, maar ook de locatie is een stukje echte Haarlemse historie. In 2010 werd deze bierbrouwerij, restaurant en café geopend aan de Vestestraat 1.

foto-1

Sinds de opening van de Jopenkerk wordt het Haarlemse biermerk eindelijk weer echt gebrouwen in de stad. Het eeuwenoude Jopen Hoppenbier en Jopen Koyt vloeit rijkelijk uit de tap. Het assortiment is inmiddels uitgebreid tot ruim 10 soorten bier zoals Jopen Adriaan, de Malle Babbe, Ongelovige Thomas en Jopen extra stout. Het vaste bieraanbod wordt elk seizoen aangevuld met seizoensbier.

foto-2

De kerk is strak ingericht, maar met behoud van de originele glas-in-lood-ramen en hoge plafonds. Beneden kun je plaatsnemen aan lange biertafels of hangen op chesterfields, en boven dineer je bourgondisch tussen de Perzische tapijten. Door de ongedwongen sfeer en het brouwproces op de achtergrond is de Jopenkerk een niet-te-missen ervaring voor de mug, maar zeker ook een toeristische trekpleister voor de bezoeker aan onze stad.

foto-3 foto-1-1

Voor wie: alle leeftijden, kinderproof.
Perfect voor: de echte bierliefhebber, borrelen & uitgaan, lunch, diner, (op maat) proeverijen in hun Pastorie gedeelte, vergarderingen, feesten en partijen.
Prijs: medium
Mozzies: 4
Reserveren: wordt aangeraden, kan via de site

Jopenkerk
Gedempte Voldersgracht 2
2011 WB Haarlem
Tel 023 5334114
www.jopen.nl/jopenkerk

Openingstijden
De kerkdeuren zijn elke dag geopend van 10.00 uur ‘s morgens tot 01.00 uur ‘s avonds
Lunchkaart: 12.00 uur – 15.00 uur
Dinerkaart: 17.30 uur – 22.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké