Aan de Turfmarkt, recht tegenover het Spaarne en aan de zij van Bar Wolkers, vind je de stijlvolle koffiebar Jules. In contrast met het gebouw zelf, dat door de roestkleurige bakstenen, rode kozijnen en karakteristieke patroontjes vrij uitgesproken is, is het hier binnen een en al rust. Bijna alles is uitgevoerd in dezelfde lichte beigetinten, met details van hout. Alles past precies bij elkaar en ziet eruit zoals het eruit hoort te zien. Hier strijk je niet alleen neer voor een goede kop koffie met wat lekkers, maar vind je ook toffe, stijlvolle (kinder)accessoires. Wij gingen op bezoek!

 

Jules Coffee Concept Turfmarkt Haarlem Linda Tol Renwe JulesJules Coffee Concept Turfmarkt Haarlem Linda Tol Renwe Jules

 

Bekende gezichten

Eigenaren Renwe Jules en Linda Tol hebben in het verleden veel gereisd en op verschillende plekken in de wereld gewoond, maar zijn sinds een aantal jaren neergestreken in Haarlem. Dichtbij vrienden en familie zit je toch altijd het lekkerst. En een ander voordeel van Haarlem, eentje die hen uiteindelijk deed besluiten hier een eigen zaak te openen, is dat de mensen hier heel relaxed zijn en dat je al snel vaste klanten hebt. Die bekende gezichten en gezellige gesprekken tussen het werken door maken het ondernemen nog een flink stuk leuker.

 

Jules Coffee Concept Turfmarkt Haarlem Linda Tol Renwe Jules

 

Coffee

Natuurlijk is liefde voor koffie essentieel in een zaak als deze, dus uiteraard hieraan geen gebrek. Renwe ken je misschien al van Mogador, waar hij een hele tijd gewerkt heeft. Maar zijn interesse in koffie was al eerder aanwezig. Tijdens het vele reizen maakten hij en Linda er bijna een sport van om in elke stad de meest bijzondere koffietenten op te zoeken en de koffie te vergelijken. Uiteindelijk werd er een goede machine aangeschaft om ook thuis te kunnen experimenteren. Renwe volgde een koffiecursus om de puntjes op de i te zetten en daarna was het tijd voor de volgende stap: een eigen plek.

 

 

Turfmarkt

Jules is gevestigd op de Turfmarkt. Met uitzicht op het Spaarne en precies op de lijn tussen het rustige en gezellige deel van de stad, is het de perfecte uitvalsbasis voor locals. Op het terras zit je heerlijk in de zon met genoeg beweging om naar te kijken, binnen is het gezellig en knus. Het ontwerp van het interieur is gemaakt door S-P-A-C-E Projects. Die hebben precies bereikt wat de eigenaren voor ogen hadden; clean, strak en licht, maar wel warm en welkom. Het was even een flinke verbouwing, aangezien er eerst een cocktailbar met een compleet ander interieur op deze plek zat, maar het resultaat mag er zeker zijn.

 

 

Concept

Naast koffie, vind je bij Jules achterin de winkel ook een aantal andere leuke spullen. Momenteel voornamelijk hippe kinderkleding en duurzaam speelgoed, Een leuk extraatje!

 

 

Zeker een fijne plek om binnenkort eens binnen te wandelen voor je dagelijkse portie cafeïne!

 

Contact

Jules
Turfmarkt 2
2011 CA, Haarlem

instagram.com/julescoffee_concept

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 08.00 – 16.00
Woensdag, 08.00 – 16.00
Donderdag, 08.00 – 16.00
Vrijdag, 08.00 – 16.00
Zaterdag, 08.00 – 16.00
Zondag, 09.00 – 16.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké