In de bedrijvige Gierstraat vind je een oase van rust waar je terecht kunt voor je dagelijkse dosis cafeïne: KaffVeen. Inmiddels zit het café er alweer een paar maanden, maar op een of andere manier kwamen wij er steeds niet aan toe om het even een bezoekje te brengen. Nu wel, en daar zijn we maar wát blij mee. Lekkere koffie maakt ons namelijk gelukkig en bij KaffVeen serveren ze die zeker. Eigenaar Jesse is niet alleen dol op een goed bakje, hij heeft er ook veel verstand van. Zijn passie en kennis proef je. En met een ovenvers puntje gebak erbij kan onze dag niet meer stuk. Nieuwsgierig? Wij nemen je mee naar KaffVeen.

 

KaffVeenKaffVeen

 

De Koffieschool

Besluit je om binnenkort even om het hoekje te kijken bij KaffVeen, dan is de kans groot dat je Jesse zelf treft. Na jarenlang in de horeca gewerkt te hebben, besloot hij om van zijn (uit de hand gelopen) hobby zijn werk te maken. Stiekem afkijken bij collega’s in de horeca, een praatje maken met de koffieleveranciers van het restaurant en uiteindelijk het volgen van een opleiding aan De Koffieschool in Utrecht leerde hem alles over koffie. Van het groeiproces van de koffieplant tot het zetten van de perfecte kop.

 

Jesse

 

De koffie

Die perfecte kop begint bij de juiste boon. KaffVeen werkt samen met een kleinschalige leverancier uit Amsterdam, Good Beans. Een stoere speler met een grote mond, maar een klein hartje. Deze leverancier van specialty coffee (lees: de hoogste kwaliteit koffie) zegt zelf het volgende: ‘We’re determined to share our beans and their story with anyone and everyone who likes good products made by good people.’ Oftewel, goede koffie met een ethisch verantwoorde afkomst.

 

 

Bij KaffVeen moet je volgens Jesse altijd je vertrouwde kop koffie kunnen krijgen, maar ook wil hij zijn gasten zo nu en dan verrassen met een nieuwe ervaring. Good Beans haalt haar bonen uit verschillende landen en elke partij heeft zijn eigen smaak. De ene is wat fruitiger, de andere bijna chocolade-achtig. Bij KaffVeen vind je om de zoveel tijd een andere smaak. Een goede reden om zo nu en dan terug te komen en iets nieuws te proberen dus.

 

 

Huisgemaakt lekkers

Wil je je koffiemoment uitbreiden met iets zoets, dan staat er bij KaffVeen genoeg voor je klaar om uit te kiezen. Zo vind je er altijd verse appeltaart en blueberry cake, maar ook een gebakje dat past bij het seizoen. In de zaak is een oven aanwezig, dus alles wordt op de locatie zelf gebakken. Vandaar dat het in de Gierstraat soms zo zoet ruikt!

 

KaffVeen

 

KaffVeen is perfect voor iedereen die op een relaxte plek wil bijkletsen met een vriend of vriendin, maar ook voor de harde werker die even een moment van rust wil opzoeken. Je bent welkom met je laptop of een goed boek, je kunt door de koffietafelboeken heen bladeren of gewoon ongegeneerd naar buiten staren en verdwalen in je eigen gedachten. Wil je daar toevallig ook een kopje koffie bij?

 

Contact

KaffVeen
Gierstraat 71
2011 GC, Haarlem
kaffveen.nl

instagram.com/kaffveen

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
08.00 – 16.00
Woensdag
08.00 – 16.00
Donderdag
08.00 – 16.00
Vrijdag
08.00 – 16.00
Zaterdag
10.00 – 17.00
Zondag
11.00 – 17.00

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké