Het Boereplein naast de Jopenkerk is deze zomer voor foodlovers absoluut de place to be in Haarlem. Acht zondagen lang kunnen liefhebbers van vers en gezond eten aanschuiven aan lange tafels tussen foodtrucks voor lunch, borrel of diner. In Amsterdam is ‘Kanen bij’ al een begrip, en nu mogen wij ze ook in Haarlem verwelkomen.

Kanen bij de Kerk Haarlem 1

Tussen 11.30 tot 19.30 uur kunnen wij los met heerlijk eten, en dat dus acht opeenvolgende zondagen. De start van Kanen bij de kerk is zondag 25 mei. Titus Gorissen-Appel, oprichter van Eatery, begon het initiatief ‘Kanen bij’. Nu brengt hij samen met Sjors van Wezel, die vorig jaar Proefpark Haarlem organiseerde, dit openluchtrestaurant naar Haarlem. En daar zijn wij blij mee!

Kanen bij de Kerk Haarlem 3

Wat kunnen wij verwachten van dit openlucht foodfestijn? In ieder geval elke zondag weer andere foodtrucks. Het recept is altijd ambachtelijk, vers en duurzaam. Je proeft dus steeds weer iets nieuws. Per zondag zijn er ongeveer vijf foodtrucks, en altijd de lange lafels om aan te schuiven. Een grip uit het aanbod: verse ravioli, borrelplateaus (charcuterie en kaas), heerlijke wijnen van Fordtreffelijk, hotdogs van Dogs and Drinks, Curry Up serveert Indiase curries, BBQ4U maakt kipgerechten en Odette’s Delicious heeft Portugese specialiteiten. Dit alles voor een fijne prijs.

Kanen bij de Kerk Haarlem 4

In Amsterdam is ‘Kanen bij’ al een groot succes. Titus: “We doen duidelijk iets waar behoefte aan is. Mensen willen elkaar ontmoeten, het mag allemaal eenvoudig zijn, als het maar wel geproduceerd is op een verantwoorde manier en door mensen die dat met passie doen. Dat merk ik.” Iedereen kan aanschuiven, alleen of met een groep. Doordat je aanschuift is het toch niet duidelijk wie bij wie hoort. Titus ziet de leukste contacten ontstaan.

Kanen bij de Kerk Haarlem 2

Dus schuif aan, tot zondag bij de Jopenkerk!

Kanen bij de kerk
Vanaf 25 mei, 8 zondagen lang
11.30 – 19.30 uur
Facebook.com/kanenbijdekerk

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké