Op de De Ruijterweg in het Houtvaartkwartier zit sinds kort deze bijzondere nieuwe koffietent: Cup&Cake. Na een flinke verbouwing van de voormalige slagerij zit hier nu hét nieuwe, gezellige buurtcafé. Eigenaresse Chantine en haar team zorgen elke dag voor verse koffie, kleurrijke cupcakes en vooral veel gezelligheid. Bij Cup&Cake kunnen de kids zich uitleven in de speelhoek, terwijl de ouders bijkletsen onder het genot van een bakkie en iets lekkers. Dat miste Chantine in dit deel van Haarlem nog. Wij waren natuurlijk erg nieuwsgierig en namen een kijkje!

 

Cup&Cake Café Koffie Cupcakes Ruijterweg Haarlem
Cupcakes Cup&Cake

 

In het café staan de kleurrijke cupcakes natuurlijk centraal. Ze zijn er in veel verschillende smaken en kleuren, allemaal even mooi en lekker. Daarnaast zijn er ook andere lekkernijen, zoals brownies, koekjes, bananenbrood en meer. Verder willen ze binnenkort starten met ontbijt- en lunchgerechten, zoals pancakes en tosti’s. En wat er tot slot natuurlijk ook niet mag ontbreken: lekkere koffie. En dat is gelukt. De koffie die Chantine gebruikt, is van het gave Amsterdamse merk Rum Baba. Ze is de eerste in Haarlem!

 

Koffie Rum Baba Koffie Rum Baba

 

Na jarenlang bakken en cupcakes verkopen op markten in Londen en Haarlem, was Chantine dus toe aan een nieuwe uitdaging. Een eigen café stond al langer op haar verlanglijst, maar pas toen het pand aan de De Ruijterweg vrijkwam, voelde het goed. De eigenaresse, die zelf een paar straten verderop woont, miste namelijk nog een gezellig verzamelpunt in haar eigen buurt. Voor koffie met een vriend of vriendin is toch vaak een tentje in de stad de eerste optie. Ze besloot daarom de stap te wagen en opende Cup&Cake.

 

Café kids Cup&Cake Café kids Café kids

 

In de toekomst wil Chantine misschien ook leuke evenementen voor de buurt organiseren, zoals bijvoorbeeld cupcake workshops. Een extra droom, die goed bij het concept past, is om mensen uit de buurt met elkaar te verbinden. Daarom is de eigenaresse pas helemaal tevreden als haar café uiteindelijk het centrum van de buurt wordt.

 

Chantine

 

Kortom: Cup&Cake is dus een gezellige, laagdrempelige en warme plek om samen te komen. Ga gauw eens langs!

 

Contact

Cup&Cake
De Ruijterweg 28
2014 AW, Haarlem
cupcakehaarlem.nl

facebook.com/cupcakehaarlem
instagram.com/cupcakehaarlem

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09.00 – 16.30
Woensdag
09.00 – 16.30
Donderdag
09.00 – 16.30
Vrijdag
09.00 – 16.30
Zaterdag
10.00 – 16.00
Zondag
Gesloten

 

 

Toegankelijkheid

Mindervaliden
Brede doorgangen
Lage drempels
Nooduitgang
Geen aangepast toilet
 
Baby’s en kids
Kindvriendelijk
Speelruimte
Verschoontafel
 
Honden
Alleen assistentiehonden
 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké