Dé plek in Haarlem voor goede koffie: Mogador. Deze koffiebar aan de Botermarkt zit er sinds 2012 en is niet meer weg te denken. De echte koffie fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen, want de koffie komt van Stooker. En naast koffie zijn ook het ontbijt, de lunch en de taartjes om door een ringetje te halen. Deze hotspot heeft sinds een jaar een nieuwe eigenaar en nieuwe kaart, en nu ook een vernieuwd interieur.

Anna en Mo staan aan het roer van Mogador. Mo runt het naastgelegen Mabrouk en Anna richt zich helemaal op Mogador. De koffie van Stooker, een kleine branderij uit Amsterdam, is echt heerlijk. En elke dag staat er verse taart op de toonbank, die top smaakt bij de koffie.

Op het menu staat heerlijk ontbijt, lunch en lekkere taartjes. De broodjes komen vers van de bakker en zijn belegd met bijvoorbeeld avocado met feta crumble & chillivlokken, kip pesto van Mabrouk of Hummus mango chutney & walnoten. Voor een goede start ontbijt je met bio yoghurt met Granola van de Groene Zusjes, een croissant of chocoladebroodje. Anna zoekt (hoe kan het ook anders) de samenwerking op met Mabrouk, en dat is smullen! In het beleg van de broodjes bijvoorbeeld en de tosti’s.

Op de mooie toonbank prijken de heerlijke taarten. Ze zijn o.a. van Peperkers en van de Zoete. Ze wisselen continue, en er zijn ook vegan en glutenvrije opties. Iets anders dan koffie? Er is een groot thee assortiment, soda’s en homemade sapjes (ook van het seizoen).

De naam Mogador komt van het kunststadje Essaouira in het westen van Marokko. Toen deze bezet was door de Portugezen gaven zij het de naam ‘Mogador’. Het stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Goede referentie! De koffiebar blijft een heerlijke plek om te vertoeven. Toch haast? Koffie en lunch kan je ook meenemen. En ook handig: Stooker koffie is hier in zakken te koop, evenals Marokkaanse koffiekopjes, mooie (kook)boeken en rieten ‘Mogador’ tassen.

Mogador
Gasthuisstraat 48
Haarlem
www.mogadorcafe.nl
Facebook.com/mogadorcafe
Instagram.com/mogadorcafe

Openingstijden:
Ma t/m Vr 8.00 – 18.00
Zaterdag 8.00 – 17.30
Zondag 10.00 – 17.00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké