Dé plek in Haarlem voor goede koffie: Mogador. Deze koffiebar aan de Botermarkt zit er sinds 2012 en is niet meer weg te denken. De echte koffie fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen, want de koffie komt van Bocca. En naast koffie zijn ook het ontbijt, de lunch en de taartjes om door een ringetje te halen. Deze hotspot heeft nu een nieuwe eigenaar en daarmee ook een nieuwe menukaart en opgefrist interieur.

Anna en Mo staan nu aan het roer van Mogador. Mo runt het naastgelegen Mabrouk en Anna richt zich helemaal op Mogador. Veel blijft gelukkig bij het oude. De koffie van Bocca bijvoorbeeld, van de Suke Quto boon uit Ethiopië, of op de tweede molen Blommers Coffee uit Amsterdam. De huiselijke sfeer blijft ook, net als de prachtige foto’s aan de muur van fotograaf Govert Roos. Ze zijn ook nog eens te koop.

Op het menu nog steeds ontbijt, lunch en lekkere taartjes, maar alles heeft wel een flinke opfrisbeurt gekregen. De nieuwe broodjes komen vers van de bakker en zijn belegd met bijvoorbeeld avocado met feta crumble & chillivlokken, filet american van Mabrouk met truffel mayo & rucola of Hummus mango chutney & walnoten. Voor een goede start ontbijt je met bio yoghurt met Granola van de Groene Zusjes, een croissant of chocoladebroodje. Anna zoekt (hoe kan het ook anders) de samenwerking op met Mabrouk, en dat is smullen! In het beleg van de broodjes bijvoorbeeld en de nieuwe pita’s.

Op de mooie toonbank prijken de heerlijke taarten. Ze zijn o.a. van Peperkers en van de Zoete. Heerlijk voor bij die lekkere koffie! Ze wisselen continue. Iets anders dan koffie? Er is een groot thee assortiment, soda’s en homemade sapjes (ook van het seizoen).

De naam Mogador komt van het kunststadje Essaouira in het westen van Marokko. Toen deze bezet was door de Portugezen gaven zij het de naam ‘Mogador’. Het stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Goede referentie! De koffiebar blijft een heerlijke plek om te vertoeven. Toch haast? Koffie en lunch kan je ook meenemen. En ook handig: Bocca koffie is hier in zakken te koop, evenals Marokkaanse koffiekopjes en mooie (kook)boeken.

Mogador
Gasthuisstraat 48
Haarlem
www.mogadorcafe.nl
Facebook.com/mogadorcafe
Instagram.com/mogadorcafe

Openingstijden:
Ma t/m Vr 8.00 – 18.00
Zaterdag 8.00 – 17.30
Zondag 10.00 – 17.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie