Javaanse gerechten en een sfeertje van hier tot Tok(i)o. Op de Wagenweg, net buiten het centrum van de stad, is een fantastische nieuwe toko geopend waar we nu al groot fan van zijn. Na de afgelopen jaren Bennebroek veroverd te hebben, is nu Haarlem aan de beurt. Eigenaren Raymond en Ipul maken er elke dag een feestje van. Vrolijke kleuren, altijd veel gezelligheid en natuurlijk de lekkerste Javaans gerechten. Het concept: elke dag een ander menu met keuze uit vega of vlees (vis op vrijdag) voor een vaste prijs. Zelf koken is bijna verleden tijd zodra je de gerechten van Kokkie Londo hebt geproefd!

 

Toko Kokkie Londo Indonesisch Javaans restaurant HaarlemToko Kokkie Londo Indonesisch Javaans restaurant Haarlem

 

Kokkie’s menu

Elke week presenteren de kokkies een weekoverzicht met elke dag een versbereid dagmenu vol seizoensproducten, zo veel mogelijk uit de regio én eigen moestuin. Er is keuze uit vlees of vegetarisch en je betaalt altijd een vaste prijs. Je kunt het eten komen ophalen en er thuis van genieten, maar lekker plaatsnemen in het authentieke eetcafé is natuurlijk extra leuk. Met Ray’s onbegrensde gastvrijheid en Ipul’s aanstekelijke lach is een geslaagde avond gegarandeerd. Reserveren of bestellen is zeker een aanrader, want bij Kokkie Londo staat het bord met “Alles is op” regelmatig buiten. Hiermee gaan ze voedselverspilling tegen en hanteren ze een zero waste concept. Hoe tof is dat!

 

Toko Kokkie Londo Indonesisch Javaans restaurant Haarlem

 

Dreamteam

Ipul en Raymond vormen samen een powerteam met hart voor de zaak. Ipul is geboren en getogen op Java, waar hij altijd werkzaam is geweest als chef-kok in de horeca.  Hierdoor kent hij zowel de authentieke als de moderne Javaanse keuken door en door. Mede door zijn kleurrijke karakter en flamboyante verschijning is Ipul een vertrouwd gezicht geworden in het restaurant (en daarbuiten). Raymond is de stille kracht achter Kokkie Londo en is naast kok ook operationeel manager. Hij zorgt dat alles achter de schermen soepel verloopt. Wat een fantastisch leuk stel.

 

Toko Kokkie Londo Indonesisch Javaans restaurant Haarlem

 

Even buurten

Kokkie Londo is echt zo’n eetcafé waar je altijd even aan kunt komen waaien en het voelt alsof je bij oude vrienden aanschuift. Voor een gezellig avondje uit of voor een hapje eten als je zelf even niet wilt koken (ook in je eentje), dit is de place to be. Geniet een avond van Indonesische gezelligheid en culinaire verrassingen. Extra leuk: je kunt de kokkies van Kokkie Londo ook inhuren voor je eigen feest of partij, want ze verzorgen op aanvraag ook catering. We beloven dat je er geen spijt van zult krijgen!

 

 

 

Contact

Kokkie Londo
Wagenweg 3
2012 NA, Haarlem
www.kokkielondo.nl

www.instagram.com/tokokokkielondo/
www.facebook.com/kokkielondo

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 17.00 – 22.00
Woensdag, 17.00 – 22.00
Donderdag, 17.00 – 22.00
Vrijdag, 17.00 – 22.00
Zaterdag, 17.00 – 22.00
Zondag, gesloten

 

Fotografie: Allison Gigi Alves Barata

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie