Een nieuw luxe boutiquehotel en kleine koffiebar in de Koningstraat waar je als een koning(in) wordt behandeld: De KoningInn. Midden in het centrum van Haarlem, de Grote Markt is letterlijk 3 meter lopen. Het hotel is kleinschalig, er zijn 3 kamers. En dat zijn niet zomaar kamers. Ze zijn heel ruim, en met zorg samengesteld. Koninklijk dus 🙂

Alle drie de kamers dragen koninklijke namen: Princess, King en Royal Suite. Ze zijn stuk voor stuk prachtig om te zien. Elke kamer heeft een keuken met alles erop en eraan en natuurlijk prachtige badkamers. Zo heeft één van de badkamers een ruim ligbad en douche, de andere een riante inloop douche en de derde kamer een romantische duo douche. De kamers zijn voorzien van comfortabele vloerverwarming. Iedere kamer heeft zijn eigen charme. Twee kamers hebben ruim zicht op de Koningstraat. De bovenste kamer heeft een heel fijn balkon met uitzicht op het bekende pand van Hudson’s Bay.

Op de begane grond zit de knusse koffiebar. Hier schenkt De Koninginn koffie van Brandmeester’s en je vind er ook verse lekkernijen. Bijna alles zelfgemaakt van lokale en biologische producten. De koffiebar is voor iedereen, ook als je niet in het boutiquehotel slaapt geniet je hier van iets lekkers, koffie, ontbijt of lunch. Er is ook koffie to-go.

Het pand uit 1867 is helemaal gerenoveerd door eigenaresse Carina. De oude details kom je nog overal tegen. Op de ‘zolderkamer’ zijn bijvoorbeeld de prachtige houten draagbalken te zien. Op een andere kamer een deel van een bakstenen muur en dat zie je ook in een uitsparing in het trappenhuis. Carina heeft het hotel en de koffiebar helemaal naar eigen smaak ingericht. Alles is tot in de puntjes verzorgd en met een duurzame insteek, met onder andere gebruik van Quookers en zonnepanelen op het dak. Aan alles is gedacht, je wordt hier helemaal in de watten gelegd. Aanrader voor een heerlijk verblijf in Haarlem!

Koninginn
Koningstraat 7
2011 TB Haarlem
Tel: 023-2028969
www.koninginn.nl
Facebook.com/koninginn
Instagram.com/dekoninginn

Zoek en boek hier een kamer >

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!