De Japanse keuken is een verfijnde, en wij houden er enorm van. Geen wonder dus dat we met plezier aanschuiven bij chef Tia Swierts in haar restaurant aan de Gedempte Oude Gracht. ‘Konomi’ betekent ‘smaak’, en dat heeft de zaak zeker. Deze stijlvolle, knusse plek is een go-to spot voor ons Haarlemmers, voor zowel lunch als diner. Een avond uitgebreid tafelen is hier zeker geen straf. Verschillende soorten luxe sushi, yakitori en zelfs een bijzondere wagyu steak… de liefhebber van de Japanse keuken kan hier zijn hart op!

 

Konomi Japanese Fusion

 

Japanese Fusion

Bij Konomi geniet je dus van Japanese Fusion, oftewel; gerechten uit de Japanse keuken gemixt met andere culturen en (kook)stijlen. Juist door verschillende smaken, technieken en ingrediënten te mixen met de Japanse klassiekers, creëert de chef iets nieuws en unieks. Tel daarbij het enthousiasme van de bediening bij op en je komt uit op de dikke negen, die ook het Haarlems Dagblad laatst toekende aan dit restaurant. Door de “slechts” tien tafeltjes binnen is er écht aandacht voor de gast en dat komt de beleving natuurlijk alleen maar ten goede. Verder hebben ze bij Konomi ook heerlijke cocktails op de kaart, dus hun terras aan de Gedempte Oude Gracht is ook zeker een aanrader nu het vaker mooi weer wordt. Er is daar de hele dag zon!

 

Konomi Japanese Fusion Konomi Japanese Fusion

 

Powervrouw

Chef en eigenaresse Tia is een stoere dame die weet wat ze wil. Dat moet ook wel, want de horecawereld kan soms vrij pittig zijn en twijfelen werkt dan vaak eerder tegen dan mee. Daarom is het extra leuk om te zien dat bij Konomi een vrouwelijke chef aan het roer staat en dat ze haar gasten al zeven jaar blijft verrassen met haar kookkunsten. Het eerste pand in de Parlaarsteeg is ze inmiddels alweer ontgroeid, vandaar deze locatie aan de Gedempte Oude Gracht. Op naar de toekomst!

 

Tia Swierts

 

Bij Konomi kun je op zaterdag en zondag terecht voor lunch, en op woensdag tot en met maandag voor een uitgebreid diner en/of een goede cocktail. Daar proosten we op!

 

Konomi Haarlem

 

Contact

Konomi
Gedempte Oude Gracht 101
2011 GN Haarlem
www.restaurantkonomi.nl

Facebook.com/restaurantkonomi
Instagram.com/restaurant_konomi

Openingstijden

Maandag, 17.00 – 23.30
Dinsdag, gesloten
Woensdag 17.00 – 23.30
Donderdag 17.00 – 23.30
Vrijdag 17.00 – 23.30
Zaterdag 12.00 – 23.30
Zondag 12.00 – 23.30

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké