Kraantje Lek is een begrip in Haarlem en omgeving. Deze plek mag je niet missen, zeker niet met kinderen. De ligging tussen bos en duin is prachtig. Het restaurant zelf is een echt oud-Hollands boshuis met buiten een fantastische speeltuin. Het mag dan authentiek zijn, verder is Kraantje Lek helemaal van deze tijd.

Kraantje Lek ligt aan de voet van het zandduin De Blinkert in Overveen (ideaal om lekker vanaf te rennen). Het is een plek waar je je meteen thuis voelt. Voor kinderen is Kraantje Lek een waar paradijs. Ze kunnen zich uitleven in de grote speeltuin achter het restaurant, waar ze kunnen schommelen, glijden, klimmen en ravotten in het zand. De speeltuin is omringd met het terras met vuurkorf en fijne zitjes. Kun jij lekker je drankje nuttigen met oog op de kids. De speeltuin is omheind, dus heel veilig.

Ook zonder kids is Kraantje Lek heel fijn. Lunch bijvoorbeeld op het terras, strijk binnen neer voor een warme chocomelk in de winter of ga er ’s avonds lekker eten. De verschillende lichtjes branden dan buiten, binnen is het warm en zo gezellig. Op de menukaart voor de hele dag staat voor ieder wat wils. Natuurlijk zijn er pannenkoeken, maar ook verschillende salades en broodjes voor lunch, en in de avond is onze favoriet zeker de kaasfondue. Of toch de wildstoof of paddenstoelen risotto? Lastig kiezen 🙂

Kraantje Lek bestaat al sinds 1739, en de herberg is zelfs nog ouder, hij stamt namelijk uit 1542. Een leuk weetje is dat Kraantje Lek zich langs de route van het Visserspad bevindt. Deze route werd vroeger afgelegd door vissersvrouwen uit Zandvoort die met de buit van de mannen het Visserspad bewandelden richting de markt in de stad. Kraantje Lek fungeerde voor hen als een rustplek, waar ze dronken uit het kleine kraantje dat uit de duinpan stroomde. Het kraantje is er nog steeds, en nu snap je ook waar de naam vandaan komt.

Sinds begin 2024 is Kraantje Lek in handen van Spinning Group, ook eigenaar van Fishbar MonkRoast en Parnassia. Ze zijn een kei in het neerzetten van creatieve en kenmerkende concepten waarbij gastvrijheid en loyaliteit een grote rol speelt. Kraantje Lek sluit hier dus helemaal op aan.

De route naar Kraantje Lek toe is al een feestje op zich. Ook ideaal voor een wandel- of fietstochtje door het bosrijke duingebied. Kom dus als het even kan met de fiets, maar met de auto kan ook. Parkeren is hier gewoon gratis!

Kraantje Lek
Duinlustweg 22
2051AB Overveen
www.kraantjelek.nl
www.facebook.com/Kraantje-Lek
www.instagram.com/kraantjelekoverveen

Openingstijden
Maandag & dinsdag: 09:00 – 17:00
Woensdag – zondag: 09:00 – 00:00

Fotocredits: Steve Photography, Kraantje Lek

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké