De Kweektuin in Haarlem Noord was al een leuke plek om rond te lopen, planten te scoren of met kinderen naar de geitjes te kijken. Komende tijd gaat hier veel meer gebeuren, want dit wordt het nieuwe duurzame stadspark van Haarlem. De eerste stap is nu gezet. Niet de minste, want in de enorme kas is Het Kweekcafé geopend. Een sfeervolle en ongedwongen plek waar je heerlijk kunt vertoeven.

kweekcafe-haarlem-05

kweekcafe-haarlem-04

Wij zijn dol op kassen. Veel ruimte, licht, het gevoel van buiten en daardoor een fijne sfeer. Zo is het ook bij het Kweekcafé. Omdat het hele stadspark duurzaam is, draagt ook het café bij aan een betere wereld. Alleen het gedeelte wat de oude timmerwerkplaats was is verwarmd. De achtergelegen kas niet. Dat doet de zon, want zodra die erop staat is het hier meteen behaaglijk.

kweekcafe-haarlem-10

kweekcafe-haarlem-09

Het meubilair van het Kweekcafé is ook ‘gerecycled’. Dit komt uit de oude Egelantier en de V&D. Een mooie nieuwe bestemming en mede hierdoor is de sfeer lekker no nonsense. Een deel, zoals de lampen gemaakt van onderdelen uit melkpakken, zijn ook nog eens te koop. In de kas is een grote speelhoek gecreëerd voor de kids vol speelgoed. Die vermaken zich hier dus ook prima.

kweekcafe-haarlem-06

kweekcafe-haarlem-08

Er wordt grotendeels gekookt met groente die gekweekt is op de achtergelegen akker. Lekker vers en smaakvol. Het Kweekcafé biedt nu nog een opstartmenu met bijzondere tosti’s, huisgemaakte soep, bruschetta’s met bijvoorbeeld humus of geitenkaas en heerlijke taartjes zoals de dadelbrownie, appel crumble of bananen muffin. Het ‘kweekplankje’ is een proeverij van een soepje en verschillende kleine broodjes. Erg lekker! Drink er een lekkere koffie of thee bij, of een speciale bruislimo. Ook dit komt allemaal niet uit plastic flesjes en is dus verantwoord. Het menu wordt de komende tijd steeds verder uitgebreid.

kweekcafe-haarlem-01

Dat de deuren van de kas nu geopend zijn is te danken aan Maaike en Brigitte. Deze twee enthousiaste dames runnen het Kweekcafé. Toen er gesolliciteerd kon worden op dit initiatief twijfelden ze geen moment. Want ook al zaten beide niet in de horeca, dit is wat ze willen. Na jaren plannen maken, geld inzamelen via crownfunding en inrichten is Het Kweekcafé nu een feit.

kweekcafe-haarlem-03

Kan bijna niet, maar deze plek wordt komende tijd nog leuker. De ontwikkeling van het stadspark is nog lang niet klaar. Er komt een natuurspeeltuin, een yogaschool en nog meer ‘eerlijke’ initiatieven. Een geweldige nieuwe plek dus in het groen. Echt een aanwinst voor Haarlem!

Het Kweekcafé
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem
werkplaats 2 – Haarlemmer Kweektuin
Facebook.com/kweekcafe

Openingstijden
Woensdag tm vrijdag 8:30-17:00 uur
Zaterdag en zondag 9:30-17:00 uur
Op maandag en dinsdag en in de avonden: beschikbaar voor bijeenkomsten en activiteiten
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké