Dat Italiaans genieten meer is dan alleen een pizza hoeven we vast niet te vertellen. Maar DIGA is next level. Dit, in april geopende, restaurant bewijst dat verse producten, mooie wijnen en een prachtige setting de beste ingrediënten zijn voor la dolce vita.

Diga restaurant Haarlem 09

Diga restaurant Haarlem 08

Acht jaar geleden opende Pim Serné, geboren en getogen Haarlemmer, samen met zijn vader het welbekende restaurant Parels. Nu staat hij met DIGA aan het begin van een nieuw avontuur. Pim, een ware Italië fanaat, liep al langer met het idee rond voor een tweede zaak. In het pand onder Amrâth Grand Hotel Frans Hals vond hij uiteindelijk de juiste plek. Misschien herinner je je nog dat hier Pasta di Mamma of Moretti’s hun optrekje vonden? Inderdaad, ook Italiaans, maar dan net een beetje boel anders!

Diga restaurant Haarlem 10

Diga restaurant Haarlem 01

DIGA, Italiaans voor dam, is gevestigd aan de Damstraat en bij binnenkomst vallen als eerste de grote open keuken en bar op. Of, als je net zo’n wijnslurper bent als ik, de volledig glazen wijnruimte (enoteca). Dat hier twee maanden aandachtig is verbouwd is duidelijk te zien. De sfeer doet stads aan: velours bankjes, meerdere kleine lichtjes, grote planten en vooral veel trendy chique accenten. En schijnt de zon? DIGA heeft ook een ruim terras!

Diga restaurant Haarlem 02

Diga restaurant Haarlem 11

En wat eet je dan bij DIGA horen we jullie al denken. Heb je even? Dan selecteren wij een aantal bijzondere gerechten. Want eigenlijk willen we alles delen. En delen, dat is wat bij DIGA heel goed kan. Begin bijvoorbeeld met een Antipasto Misto – een proeverij van de voorgerechten- met onder andere Fritto Misto, gepofte pompoen en San Daniele en kalfstong, lof en oude balsamico. Vervolgens geniet je, volgens Italiaanse traditie, samen van een Primi, een kleine (zelfgemaakte!) pasta. Daarop volgt een Secondi (het hoofdgerecht), waarbij je kunt kiezen uit o.a. zacht gegaarde varkensprocureur, wilde gamba’s of zwaardvis. Zo’n avond wordt natuurlijk afgesloten met tiramisu of Piatto di Formaggi.

Diga restaurant Haarlem 07

Diga restaurant Haarlem 03

DIGA is geopend voor lunch, borrel en diner en serveert dit alles van één (warme) kaart. Geen broodjes dus, maar een verse lasagne met in de houtskool bereid lamsvlees of Tagliarini Vongole. Geen straf, vinden wij. Borrelen kan aan de ruime bar en de tafels voorin worden ook altijd vrijgehouden voor het genieten van een Bellini, Negroni of een mooie Italiaanse wijn. Pim helpt je graag bij het uitzoeken van een fles, maar dat mag je ook zelf doen – in die ge-wel-di-ge wijnruimte.

Diga restaurant Haarlem 05

DIGA is het totale plaatje, mede mogelijk gemaakt door het bedrijf Image Label (het bedrijf van – let op – de vader van de zus van de zwager van Pim). Van het logo, tot styling en marketing, alles sluit naadloos op elkaar aan. Leuk detail: Image Label heeft ook samengewerkt met onze andere Haarlemse topper Fortuyn.

Diga restaurant Haarlem 06

Diga restaurant Haarlem 04

Ps. Tip van ons! Wil je eens een hele andere witte wijn ervaren? Probeer dan de Rêve (100% Pecorino) van het wijnhuis Velenosi, onze ultieme favoriet.

DIGA
Damstraat 10
2011HA Haarlem
Tel: 023-5765785 (reserveren wordt aanbevolen, met alle dieetwensen wordt zorgvuldig rekening gehouden)
www.digahaarlem.nl
Facebook.com/digahaarlem
Instagram: digahaarlem

Iedere dag geopend van 11.00 tot 02.00

Reserveer hier meteen een tafeltje

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké