Dennis Bastiaanse, vader van drie en trotse bewoner van het Kleverpark, heeft het roer drastisch omgegooid. Op de plek waar vroeger een financieel adviesbureau zat, en waar hij zelf werkte als financieel adviseur, heeft hij nu zijn eigen Italiaanse ijssalon en delicatessezaak geopend: La Dolce Vita. En het leven is mooi en het ijs is lekker daar aan de Schotersingel.

 

La Dolce Vita Haarlem

 

Als ik aan kom fietsen om Dennis te bevragen voor deze blog staat hij me al vrolijk op te wachten. Een joviale, gezellige en hartelijke man, zo oogt Dennis. Hij laat me vol trots zijn nieuwe pand zien. Wars van pretenties en écht, zo voelt het als je binnenkomt bij La Dolce Vita. Echt Italiaans, Italiaanse prijzen voor koffie en ijs, want voor een koffie betaal je 1,90 euro. Voor zijn delicatessen zit hij in het hogere segment, met de beste olijfolies en balsamico geïmporteerd uit Italië.

 

La Dolce Vita Haarlem

 

Opleiding aan de enige ijsuniversiteit ter wereld

Dennis praat vol passie over de Napolitaanse en Siciliaanse lekkernijen die hij zorgvuldig heeft geselecteerd. Het is voor hem een soort van jongensdroom, want hij heeft altijd al iets gehad met Italië: ‘Ik vind het een geweldig land, met een prachtige cultuur, fijne mensen en lekker eten. Het idee begon met een ijssalon in het Kleverpark. Ik heb zelf vorig jaar de opleiding tot ambachtelijk ijsmaker in Italië gevolgd bij de enige Gelato Universiteit ter wereld: de Carpigiani Gelato University in Bologna. Ik weet nu dus veel van ijs. Giuseppe Pappero uit Bussum maakt geweldig ijs, dus daar koop ik mijn ambachtelijk ijs in. Het ijs blijf ik het hele jaar door verkopen. In de zomer 18 smaken en in de herfst en winter 10 smaken. We blijven in samenspraak variëren en experimenteren in aanbod. Zo wil ik rond de feestdagen iets met speculaas of pepernoten gaan doen en als het winter is kun je best donker chocolade ijs met zeezout en chilipepers verwachten.”

 

La Dolve Vita Haarlem

 

Samenwerking met Rocco Mundo

De keuze om het maken van ijs uit te besteden, maakte Dennis omdat hij zich ook wilde richten op het importeren van de beste Italiaanse pasta’s en delicatessen. Die combinatie is bijzonder. Dennis: “Vorige week belde mijn docent uit Italië me op, en toen ik hem van mijn concept vertelde vond hij dat bijzonder. Daar zie je die combinatie niet zo, maar het vult elkaar natuurlijk aan. Hij vond het een gewaagde stap, maar ik denk dat dat hier in Nederland heel goed kan.”

Dennis komt aan deze producten omdat hij samenwerkt met Rocco Mundo, een vriend van hem die al jaren werkt bij Restaurant Napoli. Samen importeren ze bijzondere producten uit Italie, die je hier niet vindt. Echte bijzondere pastasoorten waardoor de saus beter hecht aan de pasta bijvoorbeeld. De pasta komt uit Gragnano, de bakermat van de Italiaanse pasta. Dennis en Rocco zijn de enige in Nederland die dit merk verkopen. En daar zijn ze trots op.

 

 

Assortiment

Bijzondere olijfolies, balsamico’s en olijven staan nu al op de plank, en vanaf volgende week komen daar charcuterie, vleeswarenschalen, en broodjes bij. En er staat een rek met ansichtkaarten van Pink Street Art. In de zomer worden er ook soepen en salades en wijnen aan het assortiment toegevoegd. “Rocco is sommelier, dus hij weet precies welke wijn past bij welke pasta. En ik wil ook gaan samenwerken met VIZ, eigenaar Maarten is een vriend van me, om heerlijke pasta’s met vis aan te gaan bieden. Of de zalm die hij verkoopt, voor op mijn broodjes. Zo kun je elkaar aanvullen en zo bundelen we als ondernemers onze krachten hier in deze kleine winkelstraat, hoop ik.”

 

La Dolce Vita Haarlem IJssalon

 

Dus, wil je een heerlijk bakje Italiaanse koffie, voor een hele eerlijke prijs? Of een ambachtelijk ijsje? Of misschien echt prachtige olijfolie of verse pasta? Dennis geeft je graag (kook)advies! Drop gerust langs!

 

Contact

La Dolce Vita
Schotersingel 131
2023 AC, Haarlem

instagram.com/ldvhaarlem

 

Openingstijden

 

Maandag
12.30 – 20.30
Dinsdag
12.30 – 20.30
Woensdag
12.30 – 20.30
Donderdag
12.30 – 20.30
Vrijdag
12.30 – 20.30
Zaterdag
12.30 – 20.30
Zondag
12.30 – 20.30

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké