We zaten er al even op te wachten, maar de mysterieuze verbouwing van het lege pand in de Koningstraat is eindelijk klaar. Op nummer 36 zit sinds kort een prachtige, minimalistische nieuwe zaak: La Maru. Aan de rechterkant vind je het café, waar de barista’s de heerlijkste koffie voor je maken. Aan de linkerkant zit de bakker, waar je verse, authentieke zuurdesembroden (en meer!) kunt kopen. De twee zijden lopen soepel in elkaar over, als een soort samensmelting. Je kunt bij La Maru terecht voor koffie, lunch, maar ook als je gauw een paar boodschappen wilt halen. Het interieur is met opzet simpel gehouden, want de focus moet volgens de eigenaren echt liggen op de goede kwaliteit. Wij gingen langs en probeerden het aantrekkelijke assortiment natuurlijk direct even uit!

 

La MaruLa Maru

 

Koffie

Van koffie weten ze hier bij La Maru genoeg. Leuk is dat ze graag om de zoveel tijd willen wisselen van koffiebonen / leverancier, om de gast elke keer een andere ervaring te bieden. Manager Luuke geeft graag advies. Als aanvulling op de steengoede kop koffie hebben ze verder verschillende zoetigheden te bieden, natuurlijk dankzij de bakkerij. Cake, zoete broodjes, pastel de nata… wij kunnen het niet laten staan!

 

La Maru

 

Bakkerij

De andere kant van de zaak is voornamelijk het domein van eigenaar Monir. De bakkerij van La Maru straalt authenticiteit en een beetje nostalgie uit; ze stappen terug in de tijd waarin vers, goed brood de standaard was. Het deeg is gemaakt naar geheim familierecept en komt uit Duitsland. De bakkers waarmee het team La Maru werken zien brood als erfgoed en bakken het met veel passie. Dat was voor Monir een van de belangrijkste redenen om voor hen te kiezen. Verder werkt het team ook samen met ondernemers uit de buurt. De meeste broden zijn zuurdesembroden en er zijn voor de liefhebber ook goede glutenvrije en volledig biologische versies beschikbaar.

 

Bakkerij KoningstraatBakkerij KoningstraatLa Maru bakkerij

 

Delicatessen

Naast veel verschillende soorten broden heeft La Maru ook een assortiment aan artikelen die goed bij het brood passen, zoals jammen en paté’s. Het zijn voornamelijk lokale delicatessen uit landen als Portugal en Spanje, producten met een verhaal en een goede herkomst.

 

Delicatessen

 

Maru (klemtoon op de ‘u’ trouwens) is Japans voor ‘rond en goed’. Volgens de eigenaren verwijst dat mooi naar de koffieboon, die natuurlijk een centrale rol speelt in het café, maar ook naar de prachtige ronde broden van goede kwaliteit.

 

Koningstraat terras Lunch Koningstraat

 

Binnen, op het terras of voor als je onderweg bent… La Maru is de perfecte tussenstop. Wij zijn erg blij met deze relaxte hotspot middenin de stad. Jij?

 

Contact

La Maru
Koningstraat 36
2011 TB, Haarlem

instagram.com/lamarucoffeeandbakery

 

Openingstijden

Maandag, 08.00 – 17.00
Dinsdag, 08.00 – 17.00
Woensdag, 08.00 – 17.00
Donderdag, 08.00 – 17.00
Vrijdag, 08.00 – 17.00
Zaterdag, 08.00 – 17.00
Zondag, 09.00 – 17.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké