Al sinds 1988 is het een van de go-to restaurants van Haarlem: La Plume. Daar waar heisa niet in het woordenboek voorkomt en je op de kwaliteit altijd kunt vertrouwen. En dat blijft zo, ook al is deze favoriete hotspot net overgenomen door een jong Haarlems drietal boordevol ideeën. Na een verbouwing openden zij de zaak in de Lange Veerstraat begin mei opnieuw. Welkom bij Bistro La Plume!

 

Bistro La Plume Lange Veerstraat Haarlem

 

Drie musketiers

De mannen die La Plume hebben overgenomen van oud-eigenaar Carlo Bouma zijn zeker geen onbekenden in de Haarlemse horecawereld. Thomas Roest en Marc Vink ken je misschien al van overburen Table 24 en Maarten Stevenhaagen wellicht van Fortuyn. Leuk is dat ze alle drie ooit bij het restaurant hebben gewerkt. Hun wens om La Plume ooit over te nemen was er al langer, iets waar ook Carlo van op de hoogte was. Toen die besloot dat het tijd was om het stokje over te dragen, was dit enthousiaste drietal zijn eerste keus.

 

Bistro La Plume Lange Veerstraat Haarlem

 

Details

Een van de belangrijkste uitgangspunten voor zowel de oude als de nieuwe eigenaren was dat La Plume in de essentie hetzelfde moest blijven. Een laagdrempelige hotspot zonder poespas, met gewoon goed lekker eten en drinken. Daarnaast was de herkenbare La Plume-sfeer erg belangrijk. Door de authentieke details uit de zaak te behouden, zoals de marmeren vloer, het plafond en een deel van het meubilair, leeft een deel van de oude La Plume voort. Dat in combinatie met een nieuwe (nu aan elkaar verbonden) bar en keuken, nieuwe accessoires en nieuwe kaart is de bistro toch weer eigentijds en fris.

 

Bistro La Plume Lange Veerstraat Haarlem

 

Op de kaart

De nieuwe La Plume keert gedeeltelijk terug naar de sfeer waar de zaak ooit ook mee begonnen is, namelijk die van een Franse bistro. De kaart is ook weer overwegend français, met gerechten als bisque, tartare, côte de boeuf en millefoux. Maar ook zeker klassiekers als carpaccio, de populaire saté van de haas, ravioli en crème brûlée.

 

 

Verder kun je er als wijnliefhebber je hart ophalen. In de kasten staan vele mooie wijnen uit de hele wereld. Bubbels, wit, rood en rosé.

 

 

La terrasse

Dankzij de mooie ligging op het vierstratenpunt waar de Lange Veerstraat, Damstraat, Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein samenkomen, heeft Bistro La Plume een heerlijk terras aan twee kanten. Lekker in de zon, of onder de heaters als het wat afkoelt. Ons hoor je niet klagen!

 

Bistro La Plume Lange Veerstraat Haarlem

 

Al met al kijken we uit naar nog minimaal 34 jaar La Plume. Moet wel lukken, toch?

 

Contact

Bistro La Plume
Lange Veerstraat 1
2011 DA, Haarlem
bistrolaplume.nl

facebook.com/bistrolaplume
instagram.com/bistrolaplume

 

Openingstijden

Maandag, 17.00 – 01.00
Dinsdag, 17.00 – 01.00
Woensdag, 17.00 – 01.00
Donderdag, 17.00 – 01.00
Vrijdag, 17.00 – 01.00
Zaterdag, 17.00 – 01.00
Zondag, 17.00 – 01.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké