Le Mortier is aan de Nassaulaan hét nieuwe restaurant van Haarlem. Een mooi, opgeknapt en monumentaal pand dat lekker breed is. Afgelopen maand is het restaurant geopend en daar zijn we blij mee! We kunnen hier genieten van gerechten die gebaseerd zijn op de moderne Franse keuken maar dan iets luchtiger.

LeMortier-7

LeMortier-5

Wij mochten het menu proeven en het was werkelijk een echte smaaksensatie! Heel goed in combinatie met de verschillende wijnen. De eigenaren Philippe Favié en Bas Averdijk willen iets neerzetten dat net even anders is, maar wel voor iedereen toegankelijk. En dat is zeker gelukt: niks is aan het toeval overgelaten en perfectionisme straalt in positieve zin!

LeMortier-1

LeMortier-10

In Le Mortier biedt de menukaart het beste van het seizoen en wordt er gewerkt met verse producten. Je kunt kiezen uit een 3, 4, 5, of 6 –gangenmenu met vis,-vlees- of vegetarische gerechten (prijzen vanaf €32,50). Voor ieder wat wils dus. Er worden bijpassende wijnen geschonken; vraag gerust om advies. Wij kregen een marshmallow van biet als amuse. De structuur was net als een echt spekje maar met een hartige smaak. Een leuke start! Het voorgerecht was heilbot met pompoen, een hoofdgerecht met eend, courgette en appel en een nagerecht van heerlijke mandarijn in combinatie met karamel en kwark. De mooie en creatief opgemaakte borden zijn oogstrelend en steeds verrassend. Bij het hoofdgerecht krijg je donker/zwart bestek, net even anders!

LeMortier-8

LeMortier-4

Le Mortier heeft ook een wijnwebshop met wijnen uit de Loire streek. De wijnen die in het restaurant geschonken worden, zijn ook te bestellen in de webshop. Leuk weetje: Le Mortier is de naam van een “lieu-dit” in St. Nicolas-de-Bourgueil in het hart van de Loirevallei. In de heuvels boven het dorp ligt een kleine wijngaard (30 are) genaamd Le Bas Mortier. Niet geheel toevallig wordt door de vader van Philippe de wijnen bij Le Mortier hier vandaan geïmporteerd.

LeMortier-6

LeMortier-2

Hoewel Haarlem een groot horeca-aanbod heeft, is dit echt een aanvulling op de huidige restaurants van Haarlem. Ga er heen en ervaar het zelf!

LeMortier-9

Reserveer nu direct een tafeltje bij Le Mortier

Le Mortier
Nassaulaan 1
2011 PB Haarlem
www.lemortier.nl
Tel 023-583 69 59
Facebook.com/RestaurantleMortier

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 18:00 – 22:00 uur

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké