Liefhebber van plekken die voelen alsof ze jouw kleine geheimpje zijn? Dit is er zo’n één. De Franse bistro is te bereiken via een doorgang vanuit de historische boekenwinkel De Vries Van Stockum, maar heeft ook een eigen ingang aan de zijkant en een zonnig terras aan de Gedempte Oude Gracht. Strijk neer voor een cappuccino en croissant in de morgenzon, neem een boek mee (of trakteer jezelf op een nieuwe) en bestel een lekkere lunch tijdens het lezen, spreek er af voor een glas wijn met een vriend(in) of kom uitgebreid dineren. Le Petit Café is een nieuwe all-day hotspot.

 

Le Petit Cafe Haarlem Franse Bistro 1
Le Petit Cafe Haarlem Franse Bistro

 

In Frankrijk is alles lekker

In de brainstormfase was het al duidelijk dat in deze nieuwe bistro één land centraal zou staan. Frankrijk + eten is (zoals we allemaal weten) een combinatie die zelden fout gaat. Denk alleen al aan de Franse wijnen en kazen en je weet genoeg. Bij Le Petit Café hebben ze gekozen voor een kleine kaart met favorieten uit Frankrijk voor ontbijt, lunch, borrel én diner. De kaart wisselt regelmatig en wordt aangepast op het seizoen.

 Le Petit Cafe Haarlem Franse Bistro 1

 

Dreamteam

Jeltje de Vries, ook eigenaresse van De Vries Van Stockum, zette dit nieuwe concept op samen met drie toppers uit de horeca. Tim Immers, Koen Schippers en Melanie Kok komen bij restaurant Hangar in Amsterdam vandaan en hebben stuk voor stuk liefde voor de horeca en een neus voor nieuwe smaken. Het team is nu ook verder aangevuld met manager Mathijs van der Kroon (voormalig manager van La Plume) en chef Jorge Cicconi (voormalig chef en manager van La Plume) en dus goed bekend met de smaak van de Haarlemmers.

 

Le Petit Café De Vries van Stockum boekhandel Haarlem

 

Voor elke gelegenheid

Begin de dag goed met een Frans ontbijt en een kopje koffie op het terras, schuif aan voor een heerlijke lunch, blijf lekker hangen voor een borrel of nodig je vrienden uit voor een uitgebreid diner. De oorsprong van Le Petit Café ligt in de boeken, dus natuurlijk ben je hier ook altijd welkom om hier de eerste bladzijden van je nieuwe boek te lezen. Een meer inspirerende omgeving vind je daarvoor bijna niet. Kopje koffie erbij en het plaatje is compleet.

 

 

Genoeg redenen dus om binnenkort eens een bezoekje te brengen aan deze karakteristieke nieuwe bistro. Boek mee en gaan!

 

Contact

Le Petit Café
Gedempte Oude Gracht 27
2011 GK Haarlem
lepetitcafe.nl
instagram.com/lepetitcafe.haarlem

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 09:00 – 22:00
Woensdag, 09:00 – 22:00
Donderdag, 09:00 – 22:00
Vrijdag, 09:00 – 22:00
Zaterdag, 09:00 – 22:00
Zondag, 11:00 – 22:00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké