Ijsjes, wij zijn er dol op! En er is gelukkig genoeg keuze in Haarlem. De lekkerste ijssalons hebben we op een rijtje gezet voor je.

Garrone
Deze ijssalon mag natuurlijk zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het is misschien wel de meest bekende ijssalon in Haarlem en omgeving. Hier hebben ze echt Italiaans schepijs wat in de winkel zelf gemaakt word. Bij binnenkomst zie je al 3 ijsmachines voor het raam staan die ook nog steeds gebruikt worden. Garrone wordt gerund door 3 broers met Italiaanse roots. En nog een tip: je kunt hier ook heerlijke ijstaarten halen! Weer eens wat anders dan een slagroom- of appeltaart voor op je verjaardag!
Adres: Grote Houtstraat 179Garonne.nl
Check de blog >


Garrone

Luciano
Eigenlijk zit deze ijssalon nét niet in Haarlem, maar in Overveen en Heemstede. Luciano zit op verschillende plekken in Nederland en heeft zelfs een winkel op Bonaire! Ze hebben al verschillende prijzen gewonnen met hun ijs, waaronder Meester Ijsbereiders. Het ijs wordt iedere dag vers en ambachtelijk gemaakt in hun eigen ijsmakerij. Zeker het proberen waard!
Adres Overveen: Bloemendaalseweg 267
Adres Heemstede: Zandvoortselaan 177

Check de blog >


Luciano

Pierre
Pierre staat bekend om zijn heerlijke chocolade en bonbons. Maar in de winkel in de Kleine Houtstraat kan je ook heerlijk zelfgemaakt ijs halen! Maar liefst 20 verschillende smaken die allemaal chocolade gerelateerd zijn. Denk aan een basis van extra pure chocolade met vijgen, witte chocolade ijs met sinaasappel, of panna cotta met pure chocoladeschaafsel.
Adres: Kleine Houtstraat 1
Check de blog >


Pierre

Da Benito
In Haarlem-Noord vind je het Ijscafe Da Benito. Elke dag wordt er vers ijs gemaakt volgens hun eigen recept. Zo hebben ze iedere dag ook weer andere smaken! Ze noemen zichzelf een Ijscafé, omdat je ook lekker een kopje koffie kunt drinken met of zonder ijsje.
Adres: Soendaplein 33
Meer info >


Da Benito

 

Jetties
Bij Jetties aan de Kruisweg hebben ze gezond, biologisch en vers eten voor een fijne prijs. Ze hebben er dus ook ijs! De hele zomer kun je hier terecht voor een super vers, biologisch ijsje. En ja, deze smaken ook heerlijk!
Adres: Kruisweg 57 – www.jetties.eu


Jetties

Gelateria Bartoli
Onder de grote Bavokerk, op het hoekje bij de Oude Groenmarkt vind je Gelateria Bartoli. Hier kan je naast Italiaans schepijs ook lekker een kopje koffie krijgen of een overheerlijke wafel! Goed idee als toetje nadat je heerlijk hebt gegeten bij bijvoorbeeld Toujours, Table 24, Colette of Parels.
Adres: Lepelstraat 5B
Meer info >


Bartoli

Woon je in de buurt van Hoofddorp?
Check dan zeker even de 3 lekkerste ijsjes in Hoofddorp >

Misschien vind je dit ook leuk:
12x De leukste restaurants van Haarlem >
Top 10 niet-te-missen strandpaviljoens >>
9x Speciaalzaken met heerlijk eten en drinken >>Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!