De zon schijnt weer en we gaan allemaal massaal het terras op in Haarlem. Nu hoort daar natuurlijk een lekker wijntje bij. Wij hebben de plekken met de lekkerste wijnen voor je op een rijtje gezet met daarbij onze favo wijn per plek!

Viqh
Viqh, de wijnbar van Haarlem, kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een gezellige, niet te grote bar, met heel veel keus in wijn. Hier organiseren ze ook regelmatig wijnproeverijen!
Onze favo wijn: De zinfandel, erg vol van smaak een heerlijk wijntje om mee te eindigen.
Meer info over Viqh >

Dodici
Aan de andere kant van de Grote Markt vind je Dodici. Hier heb je een ruime keus uit 12 witte wijnen en 11 rode wijnen. Maar ook rosé en mousserende wijnen vind je hier. Er zijn wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje, en uit de Verenigde Staten en Zuid-Australië. De huiswijnen zijn hier ook erg lekker.
Onze favo wijn: MIP Rose Classic, een lichte rosé wat heerlijk is voor op het terras.
Meer info over Dodici >


Dodici

Wijnlokaal Louwtje
Wijnlokaal Louwtje vind je in de Lange Veerstraat. Bij Louwtje hebben ze de wijnen opgedeeld in 8 smaak categorieën. Deze variëren van bruisend & fris tot krachtig & robuust. Ze hebben altijd 32 verschillende soorten wijnen per glas!
Onze favo wijn: De Chardonnay Villa Montin, een frisse en bloemige wijn, heerlijk met mooi weer!
Meer info over Louwtje >

Raecks café
Bij Raecks kan je zelf je wijntappen! In het café vind je tegen de muur 32 verschillende soorten wijnen, zodat je zelf je glas kan tappen. Op die manier kan je een heel glas, half glas of alleen een proefglas vullen. Theoretische kennis van wijn is natuurlijk interessant, maar zelf tappen, kijken, ruiken, proeven en beleven is natuurlijk veel leuker.
Ga vooral zelf lekker proeven, doordat ze hier nooit dezelfde wijnen hebben.
Meer info over Raecks >

Jopenkerk
De Jopenkerk staat misschien bekend om zijn bier, maar hier hebben ze ook heerlijke keuze uit wijnen! Naast het grote terras waar je heerlijk kan zitten, kan je ook heerlijk borrelen. Een bittergarnituur erbij of oesters, er is genoeg keuze.
Onze favo wijn: Verdejo, een heerlijke frisse droge witte wijn!
Meer info over de Jopenkerk >


Jopenkerk

De DAKKAS
Dat je hier heerlijk zit met een mooi uitzicht is bij velen al bekend. Maar wist je dat je hier ook heerlijk wijn kunt drinken? Ze hebben 7 verschillende witte wijnen en 7 verschillende rode wijnen op de kaart, 1 rosé en 2 verschillende bubbels.
Onze favo wijn: One of 3 Rioja, een kruidige en krachtige rode wijn perfect bij die mooie zonsondergang die je kan zien vanaf het terras.
Meer over de DAKKAS >


De DAKKAS

Diga
Diga kan in dit lijstje zeker niet ontbreken! Als je binnenloopt zie je namelijk al de wijnflessen mooi uitgestald. Ze helpen je graag met het uitzoeken van een mooie fles wijn óf je kan er zelf een uitzoeken in de fantastische wijnruimte. Een lekker kaasplankje erbij en je bent klaar. (ze hebben ook een heerlijke Italian High Wine!)
Onze favo: De barbera’s uit de Piemonte streek, heerlijke rode wijnen.
Lees meer over Diga >


Diga

Colette
In de zomer kan je hier heerlijk op het terras zitten met een glas (of een fles) wijn erbij. En er is super veel keuze!
Onze favo: de Chardonnay Reserve, Domain Pirlet, een volle witte wijn die je ook per glas kunt bestellen.
Lees meer over Café Colette >


Colette

Spaarne 66
Met uitkijk over het Spaarne zit je hier heerlijk. En super veel keuze in wijn! Franse, Spaanse, Portugese en Italiaanse wijnen, rood of wit, er is genoeg keus. Je kan ook kiezen voor een heerlijk bijpassend wijnarrangement bij je diner.
Onze favo: Verdicchio, een klassiek wijntje uit Italië
Lees meer over Spaarne 66 >

Dit vind je misschien ook leuk:
>> Beachclub Far Out
>> 10x Vegan eten in Haarlem
>> 9x verborgen terrassenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké