Haarlem blijft groeien op culinair gebied. Ook in 2015 kwamen er weer lekkere en originele restaurants bij. Wij hebben de leukste op een rijtje gezet, allemaal afgelopen jaar geopend. Eet smakelijk!

Nieuwe-restaurants

Fortuyn: stoer en stijlvol
Al niet meer weg te denken uit Haarlem, maar Fortuyn is toch echt pas dit jaar geopend. Een groot succes! Hoe kon het ook anders, want eigenaren Erik en Micha runnen al jaren succesvol Dodici. Fortuyn is stoer ingericht en heeft het mooiste uitzicht over de Grote Markt. Op de kaart veel smakelijks uit de Josper grill oven.
Meer over Fortuyn >

Fortuyn Haarlem

Table 24: smaken delen
Bij het tot in de puntjes verzorgde Table 24 kies je het hoofdgerecht van de kaart, en de voor- en nagerechten deel je met het gezelschap waarmee je eet. Shared dining dus. Een uiteenlopende internationale kaart. Alles met liefde en aandacht gemaakt. Een aanwinst aan de Oude Groenmarkt met ook een fijn terras.
Meer over Table 24 >

Table24-Haarlem-7

Meneertje Pannekoek: pannenkoeken aan het Spaarne
Een pannenkoekenrestaurant maar dan met een hip en industrieel uiterlijk. Natuurlijk zoals het hoort ook de Hollandse touch. Meneertje Pannekoek is zeker een genot voor het oog. Met bijbehorend terras en mooi uitzicht over het Spaarne. Een groot assortiment aan lekkere pannenkoeken.
Meer over Meneertje Pannekoek >

Meneertje Pannekoek HCB-10

Toost: toast of the town
Het hippe Toost aan het Spaarne kan voor ontbijt, lunch, diner en borrel. De kaart is back to basic in een chique jasje, betaalbaar en kwalitatief goed. Toost is knus en fijn ingericht en ligt top aan het water.
Meer over Toost >

Toost-Haarlem-5

Nesta: diner aan de Bakenesser
Een bekende horecalocatie net buiten de drukke straten op het hoekje van het Spaarne en de Bakenessergracht. Sinds een paar maanden zit hier Nesta. Puur ingericht met veel planten, designtegels en kussens. Een huiskamersfeer! Een overzichtelijke kaart met streekproducten van het seizoen voor betaalbare prijzen.
Meer over Nesta >

Nesta-Haarlem-2

Effen Grijs: topkwaliteit en betaalbaar
Een aanwinst wat ons betreft! De inrichting is fris, strak en open. Effen Grijs zit in een gezellig niet te groot pand. Maar vooral: het eten is van goede kwaliteit en ook nog eens heel betaalbaar. Elke maand een nieuwe kaart vol gerechten met een ’twist’. De menu’s zijn een absolute aanrader.
Meer over Effen Grijs >

Effen-Grijs-Haarlem-2

Cantina023: onze nieuwe texmex
Een goed en gezellig Mexicaans restaurant, dat is Cantina023. Een fijne sfeer en erg lekker eten. Op de kaart natuurlijk taco’s, enchiladas en burrito’s. Alles is zelfgemaakt, dat proef je! Vul je maaltijd traditioneel aan met een lekker biertje, cocktail of tequila.
Meer over Cantina023 >

Cantina 023 Haarlem

Het Veerkwartier: eten in de kas
Deze creatieve horecaplek aan de Veerplas is de hele dag door een aanrader, maar zeker ook voor het diner. Het Veerkwartier bestaat uit een kas en oude zeecontainers, ingericht met veel planten en vintage. Kijk naar boven, want je zit onder de sterrenhemel! Op de kaart spelen seizoensproducten de hoofdrol. Smaakvol en betaalbaar!
Meer over Het Veerkwartier >

Het-Veerkwartier-Haarlem-18

The Louisiana: lobstershack
Net zoals in New Orleans, dat is The Louisiana. Proef kreeft, luister live muziek en neem een cocktail. Een laid back sfeer. Het eten is verrassend, vers en smakelijk. Naast kreeft en andere vis, is er ook vlees. En heerlijke toetjes!
Meer over The Louisiana >

The-Louisiana-Haarlem-4

To Amuse: de nieuwe Lambermons
De nieuwe ‘culinaire ontmoetingsplek’ van topkoks Michel Lambermons en Arjen Rector. De hele dag door is het hier snoepen, met het diner als hoogtepunt. Fijne hoogstaande smaken. Verrassend en misschien tegen verwachting in heel goed betaalbaar. Voor een avond goed tafelen moet je hier zijn. Het pand in de Zijlstraat is ook nog eens fantastisch.
Meer over To Amuse >

To Amuse Haarlem

Crêpe Affaire: dunne pannenkoeken
De naam zegt het al, ze hebben hier crêpes is alle soorten en maten. Met bijvoorbeeld appel en geitenkaas, of met yoghurt en bosvruchten. Een pannenkoekenrestaurant met een modern jasje. Het is leuk ingericht en ruim. Naast crêpes ook koffie en lekkere sapjes.
Meer over Crêpe Affaire >

Crepe-Affaire-Haarlem-5

Thrill Grill: tasty hamburgers
Hamburgers, maar dan hip en lekker. Bij Robert Kranenborg’s Thrill Grill werken ze uitsluitend met de beste, en zoveel mogelijk lokale ingrediënten. De menukaart is gevarieerd en de inrichting stoer en hip. Er is ook een fijn terras met gezellig uitzicht op een van de leukste plekken van Haarlem. Een goede plek voor een snelle hap.
Meer over Thrill Grill >

Thrill-Grill-Haarlem-8

Meer lijstjes? Bekijk ze hier >

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké