Mocht je een shortlist favoriete adresjes in Haarlem hebben dan mag deze zeker niet ontbreken. By Lima in de Zijlstraat is net een week open. Zo’n plek die je tweede huiskamer kan worden. Want alles kan: ontbijten, lunchen, koffie drinken, taartjes eten, high tea’en en zelfs borrelen. Elke dag, van 8 tot 8. By Lima ziet er ook nog eens geweldig uit en de hele kaart is heerlijk en eerlijk.

By-Lima-Haarlem-7

By-Lima-Haarlem-4

Bestel gerust flink wat lekkernijen, want uitgangspunt is gezond, eerlijk, lokaal, vers en biologisch. En lekker! Alles By Lima is suikervrij en zonder E-nummers. Eet je vegetarisch, veganistisch of glutenvrij? Keus genoeg hier. De sandwiches zijn van zuurdesem- of glutenvrij brood. Op de kaart ook verse soepen, salades, wafels, wraps, veganistisch bananenbrood en zoete aardappelfrites. Trakteer jezelf ook op een healthy taartje. Ze zijn zelfgemaakt en de vierkante taartjes van Sharp Sharp zijn om te smullen.

By-Lima-Haarlem-5

By-Lima-Haarlem-3

De sappen van By Lima komen uit de slowjuicer. Vers en smaakvol. Zelfs de frisdranken zijn biologisch. Natuurlijk is er lekkere koffie en thee. Tijd voor wijn? Die is ook biologisch. By Lima is tot 8 uur ’s avonds open en verzorgt ook de borrel. De borrelplateaus worden geserveerd op Haarlems Hout, met kaasjes, vlees en vis. Er is ook een vegetarisch plateau en gezonde borrelsnacks. Alsof het nog niet genoeg is kun je hier ook high tea’en. En alles wel lekker, dat is het belangrijkste.

By-Lima-Haarlem-8

‘By’ Lima houden ze niet van regeltjes. De hele dag door kun je ontbijt bestellen, of mocht je ’s ochtends al aan de borrel willen dan kan dat ook. Geen tijden voor bepaalde maaltijden dus. Fijn!

By-Lima-Haarlem-10

Eigenaren Diantha en Bruno zijn een jong stel. Hij komt uit Portugal. Beide dragen nu zijn achternaam ‘Lima’ (limoen in het Portugees). Vandaar de naam van deze hotspot. Diantha en Bruno komen uit de horeca. Een eigen tent was tot nu toe een droom. Dit mooie hoekpand konden ze niet laten schieten. Er is intensief verbouwd en ingericht met onder andere banken van Haarlems Hout. Helemaal geslaagd. By Lima is lekker licht, fris en gezellig. Diantha’s grote hobby is gezond koken. Wij blij dat ze dat nu met ons deelt. Het is smullen geblazen.

By-Lima-Haarlem-9

Leuk feitje is dat By Lima op een eigen stuk land groente verbouwd. Daarom op de kaart altijd verse groenten van het seizoen. Om de paar maanden weer anders. Er is Wifi en genoeg stopcontacten, ook werken kan hier dus. We zeiden toch dat dit je tweede huiskamer ging worden?

By-Lima-Haarlem-6

By-Lima-Haarlem-1

By Lima
Zijlstraat 65
2011 TL Haarlem
Tel 023-5762593
Facebook.com/bylima.haarlem

Openingstijden
Elke dag van 08.00 tot 20.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie