In Haarlem zijn zoveel leuke plekken voor lunch en diner. Het liefst ploffen wij elke dag neer op een terras voor lunch of zoeken een fijn restaurant op voor diner. Alleen dat kost wel wat… Dan is RestaurantKaart heel handig, want hiermee krijg je 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. En die is te gebruiken voor diner maar ook voor lunch. In Haarlem zijn ruim 30 hotspots aangesloten zoals Meneer Frans midden in de binnenstad. Je hebt hier heerlijke lunch, zelfgemaakte taarten en de grootste verrassing: een lekkere binnentuin.

Meneer Frans zit midden in de stad aan de Gedempte Oude Gracht. Een ideale plek voor koffie, lunch of een taartje tijdens bijvoorbeeld een dagje shoppen. Het meest verrassende zijn de verschillende ruimtes. De ene lekker over the top in barok stijl, de andere met grote bar, stoer hout en verschillende tafeltjes en dan natuurlijk die heerlijke binnentuin. De zon schijnt hier altijd volop en zo uit de wind zit je hier ook als het niet zo warm is al heerlijk buiten. De ingang van Meneer Frans zit trouwens aan de zijkant, Klein Heiligland 8. Ze delen het enorme pand met onder andere woonwinkel Pand 10 en sportwinkel Sports ‘N Styles.

Er zijn van die plekken dat je denkt ‘kan ik niet gewoon vijf gerechten bestellen’ omdat alles even lekker is. Dat heb ik hier ook. Tosti’s, broodjes, clubsandwiches, uitsmijters, salades (ook poke bowl) en burgers; het staat allemaal op het menu. En wat mij betreft de topper: flammkuchen. Dit zijn een soort hele dunne pizza’s met een knapperige bodem van dun broodbeleg, belegd met crème fraîche en verschillende toppings. Ze hebben vijf soorten. Deze keer ga ik voor de flammkuchen van de dag met geitenkaas en vijgen. Ook bestellen we het broodje avocado kip met met spek, tomaat, komkommer, sla, Parmezaanse kaas en truffelmayo. Flinke porties, maar we eten het helemaal op omdat het gewoon heel erg lekker is.

Bij Meneer Frans kun je naast lekker lunchen ook ontbijten, borrelen (veel speciaalbieren, lekkere wijnen en borrelhapjes) en taart eten. Die bakken ze zelf, en de appeltaart is van het Haarlemse Appeltaart Imperium. Wij delen een carrot cake en die is ook weer heerlijk. Dit alles met met de zon op ons gezicht, want we zijn natuurlijk wel even op het terras gaan zitten.

De rekening was net als de lunch ook heel fijn. We hebben uitgebreid geluncht, met een taartje als afsluiter. Normaal is de schade 31,50, maar door RestaurantKaart rekenen wij maar 18,50 af. Echt een mooie prijs voor zo’n heerlijke lunch!

Over RestaurantKaart
Na het tonen van jouw digitale kaart via de handige RestaurantKaart app ontvang je 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. Er geldt geen speciaal menu, je bestelt gewoon à la carte. In Haarlem zijn ruim 30 restaurants aangesloten, en je kunt de kaart gebruiken voor lunch en diner. Wist je trouwens dat de RestaurantKaart nu de eerste maand gratis is? Daarna kost hij slechts 6,99 per maand (maar die heb je er dus zo uit).

Meneer Frans
Gedempte Oude Gracht 90-92, Klein Heiligland 8
2011 GV Haarlem
Tel 023 – 3031011
www.meneerfrans.nl

Openingstijden
Maandag 12.00 – 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur

Dit is een Sponsored StoryHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké