Net buiten het bekende centrum van Haarlem duiken gelukkig ook veel nieuwe hotspots op. Zo spotte wij laatst de nieuwe lunchroom SAAR op de Wagenweg. Een plek voor koffie, ontbijt en lunch. En ze houden hier van lekker eten. Alles eerlijk en gezond. De inrichting ziet er ook nog eens veelbelovend uit: mooi en huiselijk. Wij gingen erlangs!

Eigenaresse Sara wilde met het openen van lunchroom SAAR een tweede thuis creëren, voor zowel de gasten als voor zichzelf en dat is gelukt! Een ‘no nonsense’ spot waar je met en zonder kinderen terecht kunt. Deze lunchroom is ook een prima flexplek waar je je laptop open kunt klappen. Omdat SAAR op de Wagenweg zit, en dus in de luwte van het centrum van Haarlem, hangt er een heerlijk relaxt sfeertje.

Bij binnenkomst valt meteen de grote ronde bank op. Heerlijk om neer te ploffen. Het pand heeft veel karakter: massieve draagbalken en moderne lampen aan het plafond, donkergroene metrotegels op de counter, veel hout, leer en beige muren. Ondanks dat er verschillende interieurstijlen zijn gebruikt, vormt het een aangenaam geheel.

In de vitrine van de counter staan heerlijke broodjes voor het uitkiezen. Vers fruit en groenten van de dag liggen in houten kratjes klaar voor gebruik. De kaart is een combi van verantwoorde gerechten en comfort food; van een kikkererwtensalade tot aan ambachtelijke tosti’s. En ook verrassende opties zoals een heuse carpaccio van hert en een ‘golden milk’ (een warm kruidig drankje).

De koffie en thee van SAAR zijn afkomstig van het Haarlemse Simon Levelt. Sara streeft er naar om zoveel mogelijk met lokale ondernemingen samen te werken en (h)eerlijke producten aan te bieden. Zo zijn de meeste ingrediënten afkomstig van boerderij Lindenhoff.

Bij SAAR is het thuiskomen, op de bank ploffen en genieten van de fijne menukaart!

SAAR
Wagenweg 3
2012 NA Haarlem
www.saar.nu
Facebook.com/Saarhaarlem
Instagram.com/saarhaarlem

Openingstijden
Ma – vr: 08.00 t/m 16.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!