Waar je me altijd voor mag wakker maken? Vers brood uit de oven! En dan het liefst het soort zuurdesembrood dat foodie Ellen bakt in haar eigen bakkerij in het Garenkokenskwartier. Misschien ken je Ellen al van haar bekende blog MadeByEllen.com of van de populaire desembakkerij-aan-huis die ze drie jaar vanuit haar garage runde. De desembakkerij die ze in Vogelenzang aan huis had, barste uit zijn voegen en dus was het tijd voor uitbreiding. Zijn wij even blij dat we nu te voet Ellens hemelse brood kunnen ophalen. En als we er dan toch zijn, blijven we graag even hangen voor een kop koffie en zo’n verrukkelijke cinnamon bun.

 

 

De bakker

Ellen van Duijn doet niets liever dan mensen blij maken met goed eten en drinken. Om de lekkerste desembroden te maken, daagt ze zichzelf elke dag weer uit en is ze gedreven door smaak en textuur. Daarbij gelooft ze heilig in het herdefiniëren van de buurtbakker: inkopen van lokale, biologische ingrediënten, alles vers en zelf maken en het ambacht van fermentatie in ere herstellen. Dit alles gecombineerd met voldoende tijd en aandacht, om zo de beste producten te creëren die er verkrijgbaar zijn. En dat lukt! Ellens broden zijn verrukkelijk. Echt van die exemplaren die je het liefst gelijk helemaal opeet en waar niets anders op hoeft dan een beetje roomboter en wat zout (of gewoon helemaal niks).

 

 

Ellen

Ellen is opgegroeid in het hotel en restaurant van haar ouders. Met een moeder als kok en een vader als gastheer/sommelier is vers en lekker eten er bij haar met de paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd hielp ze in de weekenden al ontbijtjes voor de hotelgasten te maken en op haar veertiende bereidde ze elk weekend voor een groep van ruim 70 personen een eenvoudige maaltijd. Al ruim dertien jaar heeft ze haar eigen foodblog madebyellen.com waar ze haar eigen ontwikkelde recepten met haar volgers deelt. In 2019 kwam er in samenwerking met een uitgever ook een eigen kookboek; “Made by Ellen’s kookboek”.

 

 

Corona-hobby

Een paar jaar geleden, tijdens de eerste Corona lockdown, zocht Ellen ontspanning en wilde ze toch echt eens proberen om haar eigen desemstarter te maken. Experimenteren met gerechten heeft er altijd al ingezeten, net als haar liefde voor brood. Al snel kwamen haar eerste broden uit de oven en kreeg ze veelvuldig de vraag of de broden ook verkocht werden. De vraag werd zo groot dat Ellen haar garage aan huis omtoverde tot micro-bakkerij. De eerste mensen kwamen via haar socialmediakanalen en al snel volgde, door mond-tot-mond reclame, de buurt en ver daarbuiten. Mensen reden graag een stuk om vanuit Haarlem en omstreken om haar broden te komen proeven.

 

 

De volgende stap

Inmiddels is Ellen in een prachtig winkelpand in het Garenkokerskwartier in Haarlem te vinden. Het is een licht hoekpand waarbij je uitkijkt op de Kinderhuissingel en het Kenaupark en ’s ochtends heerlijk van de zon kunt genieten. Haal hier dus zeker eens je brood en geloof me: dit wordt je nieuwe (niet eens zo) guilty pleasure!

Contact

Made by Ellen
Pieter Kiesstraat 78A
2013 BK Haarlem
madebyellen.com
instagram.com/madebyellen

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 08:00 – 16:00
Donderdag, 08:00 – 16:00
Vrijdag, 08:00 – 16:00
Zaterdag, 08:00 – 14:00
Zondag, gesloten

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké