Haarlemmers houden van koffie en inmiddels kunnen we in de stad op veel plekken terecht voor een goed bakje. Maar net als met wijn of eten kun je altijd nog een stapje verder gaan. Soms is het juist een kunst om iets nóg moeilijker te maken dan het al is. Want alleen als je ervoor zorgt dat aan alle kleine dingen is gedacht, kom je dichter bij perfectie. En dat is het territorium van de echte liefhebber. Bij Maeva, een nieuwe espressobar aan de Raamvest, kun je naar hartelust genieten van de meest bijzondere koffies, gezet zoals ze bedoeld zijn. Voel je welkom in het warme, rustige, Tahitiaanse interieur, want dat is precies wat de naam betekent.

 

Maeva Café Tahitian specialty coffee

 

Eén liefde

Eigenaar Youssef is verknocht aan koffie. Al startte zijn carrière ooit in de reclamewereld en heeft hij in de tussentijd meerdere dingen geprobeerd, koffie is waar zijn pad altijd uitkomt. Die pure passie vertaalt zich inmiddels in vakmanschap, want deze barista weet waar hij het over heeft. Door te reizen, te lezen en te experimenteren is zijn kennis over het geliefde drankje alleen maar toegenomen en het einde is zeker nog niet in zicht.

 

 

Maar dan ook echt specialty

De voorwaarden die essentieel zijn voor het zetten van een perfect kopje koffie zijn niet op een hand te tellen en lopen daarnaast per situatie uiteen. Afhankelijk van het soort koffie en zelfs van de temperatuur van de kamer, kan er soms een hele andere aanpak nodig zijn om het beste uit de koffie naar boven te halen. Bij Maeva streven ze ernaar elk kopje koffie met aandacht te zetten en daarmee te gaan voor de hoogst mogelijke kwaliteit.

 

Maeva Café Tahitian specialty coffee

 

Finesse

Naast de beste apparatuur voor het malen en zetten van de koffies, wordt er aan nog meer gedacht. Om ieders smaak te kunnen bedienen, worden bij Maeva bonen van niet één, maar meerdere branderijen geserveerd. Iedere maand kopen ze zelfs nieuwe, bijzondere koffies in, speciaal voor de gasten. En door verschillende zetmethodes te gebruiken, kunnen uit diezelfde bonen weer andere smaken gehaald worden. Ook de muziek wordt zorgvuldig
uitgezocht op basis van het tempo en de hoeveelheid zang, zodat het goed past bij het tijdstip. De platenspeler in de hoek draait de mooiste platen en de geluidsgolven worden overgebracht door vakkundig ontworpen speakers van het Haarlemse merk Bach. De eyecatcher van een bar is ontworpen door Haarlemse meubelontwerpers Arp en Ruimtewezen. Echte aandacht zit ’m in de details.

 

 

Buurt

Je moet maar net weten dat het er zit. Maeva is een plek waar je niet snel langs loopt, tenzij je er echt graag wilt zijn. Dat betekent dat je hier over het algemeen alleen locals, buurtgenoten en echte liefhebbers vindt. Het ligt op een bereikbare plek, maar wel net uit de drukte van de stad. Dus geen haast, echt genieten. Voel je welkom, neem de tijd en laat vooral los wat je denkt te weten.

 

Contact

Maeva
Raamvest 5
2011 ZH, Haarlem

@maeva.haarlem

 

Openingstijden

Maandag, 08.00 – 16.00
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 08.00 – 16.00
Donderdag, 08.00 – 16.00
Vrijdag, 08.00 – 16.00
Zaterdag, 09.00 – 17.00
Zondag, 08.00 – 16.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké