Vlakbij het station van Haarlem zit sinds kort een prachtig nieuw restaurant: Mama Gaia. In het monumentale pand aan de Gonnetstraat, waar ‘impact hub’ Oceans is gevestigd, vind je het plant based restaurant, prachtige kantoorruimte, flexibele werkplekken en méér. Het concept is absoluut uniek, net als de locatie en de styling. Zodra je bij Mama Gaia binnenkomt, voel je de relaxte, maar tegelijkertijd ook vooruitstrevende sfeer direct. Het zou goed te geloven zijn dat restaurants er in de toekomst ook ongeveer zo uit komen te zien. Alles is tot in de puntjes verzorgd en het ziet er strak uit, maar er waait een frisse, natuurlijke wind doorheen (de bar is bijvoorbeeld gemaakt van op elkaar gedrukte aarde). Voeg daaraan een heerlijke menukaart toe en je hebt het recept voor succes!

 


Bron foto’s: Mama Gaia

 

Mama Gaia heeft naast een goede kop koffie en verfrissende drankjes ook een verrassende kaart en serveert alleen gerechten met plantaardige ingrediënten in de basis, dus volledig geschikt voor iedereen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgt. Voor hun afhaal- en bezorgservice werken ze met herbruikbare aluminium bakjes. Hierop zit statiegeld dat je terug krijgt zodra je de bakjes retourneert. Super slim en helemaal groen!

 


Bron foto’s: Mama Gaia

 

Oceans is een verzamelplaats voor duurzame initiatieven en positieve veranderingen en heeft als doel mensen stukje bij beetje te inspireren en hierin een rimpeleffect te creëren. Ze zijn een ‘impact hub’, zoals ze het zelf zo mooi zeggen. Bovenin het gebouw zijn hypermoderne kantoorruimtes en werkplekken gebouwd, waaronder die van Dopper, compleet met de nieuwste technologieën en optimale, duurzame ontwerpkeuzes. Dit zijn de verdiepingen waar wordt gefocust. Onder het restaurant is nog een ruimte, de Undercurrent (onderstroom), die geschikt is voor bijeenkomsten, lezingen, voorstellingen en zelfs yogalessen. Als dat geen gaaf concept is…

 


Bron foto’s: Mama Gaia

 

Het is de bedoeling dat restaurant Mama Gaia het bruisende hart van Oceans wordt. Dit is de plek waar iedereen (huurders, medewerkers én gasten) komt om te relaxen, te brainstormen en vooruitstrevende ideeën uit te wisselen. Zo ontstaat dat rimpeleffect dat Oceans zo graag in gang wil zetten.

 


Bron foto’s: Mama Gaia

 

Kortom: Mama Gaia is zeker een bezoekje waard, al is het voorlopig alleen om je bestelling op te halen. Deze prachtige locatie is er eentje om trots op te zijn!

 

Contact

Mama Gaia / Oceans
Gonnetstraat 26
2011 KA, Haarlem
mamagaiahaarlem.nl
oceanshaarlem.nl

instagram.com/mamagaiahaarlem
facebook.com/MamaGaiaHaarlem

 

Openingstijden

(Komt binnenkort)

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké