Ik heb nu toch weer iets handigs ontdekt: MarleenKookt. Maaltijden thuisbezorgd, maar dan vers, gezond en lekker! Marleen zelf kookt elke dag de verse maaltijden, en ze worden helemaal kant en klaar bij jou thuis bezorgd op elektrische bakfietsen. Alleen nog even opwarmen en klaar. Elke dag zijn er verschillende soorten gerechten (ook vega en voor kids). Zo makkelijk! MarleenKookt was al een groot succes in Amsterdam en zit sinds deze maand ook in Haarlem en omgeving.

Soms (of eigenlijk het liefst altijd) wil je wel lekker en gezond eten, maar komt dat koken er niet van. Want: tijdgebrek, geen zin of geen boodschappen in huis. Je kent het wel. Dan is MarleenKookt dus echt een uitkomst. Ze bezorgen in Haarlem, Overveen, Bloemendaal en Aerdenhout. De bakfietsen komen voorrijden op een door jou aangegeven tijdstip. De maaltijden zitten in porseleinen schalen; staat mooi op tafel en weinig afval. Daar is over nagedacht.

Marleen heeft een grote passie voor koken. Marleen: “Ik vind het heerlijk om kookboeken te lezen, foodmarkten af te struinen en unieke smaakcombinaties te maken. Het geeft mij rust en een blij gevoel om mijn favoriete gerechten bij anderen op tafel te zetten.” Een paar jaar geleden maakte Marleen van deze hobby haar werk. Inmiddels is MarleenKookt uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met groot team, maar nog steeds even lekker. Alle gerechten worden zelf bereid, zonder conserveringsmiddelen, met weinig zout, vet en suiker. Zit er vlees of vis in het menu? Dan is dat alleen scharrelvlees en duurzaam gevangen vis.

MarleenKookt werkt heel simpel: kies via de site voor welke dag je welk gerecht wilt (voor 11 uur in de ochtend kan het zelfs voor dezelfde dag), kies je bezorgtijd (tussen 16 en 20 uur) en reken af. Eenmaal de maaltijd in huis hoef je hem alleen nog maar even op te warmen (instructies worden meegeleverd). Makkelijker kan eigenlijk niet. Elke dag staan er weer zes compleet andere maaltijden op het menu. Hier zit altijd een vlees- en vegetarisch gerecht tussen. Verder afgewisseld luxe gerechten, klassiekers en een kindergerecht. Om de maaltijd af te maken zijn er ook voorgerechten en toetjes. Alle gerechten staan op de site uitgebreid omschreven met alle ingrediënten en een foto erbij. Kindergerechten zijn 5 euro, en voor volwassenen zijn hoofdgerechten vanaf 11,85 (bestel je voor 2 personen dan wordt het goedkoper).

Ik wilde dit natuurlijk zelf ook graag proberen. Dat we verschillende gerechten kunnen kiezen komt bij ons heel goed uit. Mijn vriend houdt namelijk van vleesgerechten, ik eet vegetarisch en mijn zoontje van twee is uhm… nogal kieskeurig. Dus voor ons alledrie wordt een ander gerecht bezorgd. Keurig op de afgesproken tijd krijgt ik de tas van MarleenKookt geleverd met daarin alle schalen. Even in de oven en klaar: de tafel staat vol lekkers. Ik hou best van koken, maar deze gerechten had ik nooit zelf kunnen maken. Mijn met risotto gevulde courgette is super lekker, mijn zoontje smult van zijn broccoli burgers (die ik stiekem ook heel lekker vind) en mijn vriend heeft Spaanse kip. Alles gaat schoon op.

Dat MarleenKookt een succes is in Amsterdam snap ik wel. Blij dat ze nu ook in Haarlem bezorgen! Dit is ideaal voor de dagen dat je geen zin of tijd hebt om te koken, maar toch gezond wilt eten. En: zo eet je ook weer eens wat anders. Want zo lekker koken als Marleen doet krijg ik in ieder geval niet voor elkaar.

MarleenKookt
Bezorgt in Haarlem, Overveen, Bloemendaal en Aerdenhout
www.marleenkookt.nl
Tel 020 700 6602

Deze blog is gemaakt in samenwerking met MarleenKooktHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké