MarrakeZ aan de Gedempte Oude Gracht bestaat al een tijdje, en staat bekend om haar biologische broodjes, geweldige taarten en heerlijke koffie en shakes. Maar voor een authentiek Marokkaans of mediterraan diner moesten wij Haarlemmers altijd uitwijken naar bijvoorbeeld Amsterdam. Dat is vanaf nu verleden tijd, want sinds een maand is het ook mogelijk om bij MarrakeZ te dineren. En dat ontbrak nog in Haarlem: een kwalitatief goed mediterraans restaurant. Wij gingen uiteraard een hapje proeven.

Marrakez-Haarlem-4

Marrakez-Haarlem-5

Marrakez-Haarlem-10

Ik was er vaak langsgelopen, maar nog nooit binnen geweest. Zonde! Want eenmaal over de drempel waan je je in het sprookje van Duizend-en-een-nacht. Prachtige lampen en houten tafels zijn gecombineerd met hoge kasten, papegaaienbehang en vintage klapdeurtjes. Kinderen kunnen plaatsnemen op stoere, leren krukjes. De geweldige lichtkoepel (gaat dat zien!) is gemaakt van mozaïek en wisselt continu van kleur. Een knus zithoekje met vrolijke kussens geeft uitzicht op de drukke Gedempte Oude Gracht, terwijl je je hierbinnen in een oase van rust bevindt.

Marrakez-Haarlem-3

Marrakez-Haarlem-9

Eigenaar Boukhyar is de vrolijkheid zelve en begroet iedereen met een grote grijns. Hij was al blij met ‘zijn’ MarrakeZ, maar nu ze op donderdag, vrijdag en zaterdag ook ’s avonds geopend zijn, is hij helemaal trots. Terecht, want alles op de dinerkaart klinkt even heerlijk. En zo smaakte het ook! We begonnen met bastilla’s met kip, amandelen en kaneel, en garnalenballetjes in kruidige tomatensaus. Daarna volgde kefta van lam en een vegetarische tajine. De avond werd afgesloten met muntthee met Marokkaanse lekkernijen en Madjoul dadels die in je mond smelten. En dan hebben we die prachtige taarten uit de vitrine nog niet eens geproefd.

Marrakez-Haarlem-2

Marrakez-Haarlem-1

Marrakez-Haarlem-7

Wil je je in Haarlem even in het zonnige Marokko wanen, loop dan dit kleurige pand met glas-in-lood-ramen niet voorbij. En nu het buiten weer warmer wordt, is het terras ook een zeer aantrekkelijke optie. Het mag duidelijk zijn: wij zijn fan van MarrakeZ!

Marrakez-Haarlem-6

Marrakez-Haarlem-8

MarrakeZ
Gedempte Oude Gracht 11
2011 GK Haarlem
Tel: 023-844 56 35
www.marrakez.nl

Openingstijden:
Ma en di: 9.00 – 17.30
Wo, do, vr, za: 9.00 – 00.00
Zo: 11.00 – 17.00

Reserveer nu een tafeltje bij Marrakez

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie