Houd je ook zo van vers, handgemaakt brood en lekkere baksels? Dan moet je zeker even langs Maxime’s Deli gaan. Deze parel zit aan de Luitestraat, aan het Luiteplein (randje centrum). Een kleine, lokale bakkerij die wordt gerund door eigenaresse Maxime en haar lieve moeder. Het bakken zit in de genen, maar daarover later meer.

Maxime's Deli zuurdesembrood

 

Maxime: wie is ze en wat is haar achtergrond?

Je staat vast niet gek te kijken als we je vertellen dat Maxime de eigenaresse is van Maxime’s Deli. In 2014 had Maxime een cateringbedrijf in bruidstaarten, waarbij ze de catering verzorgde voor feestjes en festivals. Sinds eind september 2022 is Maxime’s Deli gevestigd aan de Luitestraat. Ze is de deli gestart en haar moeder helpt een handje mee. Ook moeders is ooit begonnen vanuit huis, met een professionele keuken waarin ze allerlei lekkernijen maakte, zoals smakelijke quiches, zoete specials, heerlijke cakejes en taartjes. Als Maxime thuiskwam, stond er altijd een theetje met wat lekkers klaar. Met verjaardagen had Maxime’s oma de tafel ook altijd vol taarten staan. Het bakken zit dus al generaties in de familie.

Bij Maxime’s Deli vind je voornamelijk zuurdesembroden die ze zelf maakt. Haar moeder helpt een handje mee in de keuken en háár creaties kun je ook proeven en meenemen. Zo haal je nog eens wat verse lekkernijen voor bij de koffie en een vers brood om dagelijks mee te nemen naar je werk natuurlijk. Maxime heeft een achtergrond in de gezondheidszorg en duurzame ontwikkeling. Maar daar leer je natuurlijk geen zuurdesem brood maken. Om het vak te leren is Maxime naar Ierland afgereisd.

Maxime's Deli zuurdesembrood

 

Handgemaakt brood, een goede sandwich en wat lekkers voor bij de borrel of koffie

Loop het water je ook in de mond als we het hebben over vers zuurdesembrood met kaas van de boer? Of overheerlijke mozzarella peterselie knoflook brioches? Dan hebben we het nog niet eens gehad over de kombucha, gemberkoekjes of foccacia’s. Zoals we hierboven al vertelden, heeft Maxime In Ierland op een boerderij met biologische koksschool haar opleiding gevolgd. Bij de boerderij zat ook een restaurant en daar heeft ze in de dessertkeuken gewerkt. In de vroege uurtjes nam ze extra les om ook te leren hoe ze zelf boter en yoghurt kon maken. Nu kun je dat dus proeven bij Maxime’s Deli.

Maxime's Deli zuurdesembrood

 

Boeren uit de Beemster en groenten van het seizoen

In de bakkerij vind je alleen maar verse ingrediënten die Maxime voornamelijk haalt bij de boeren uit de Beemster. Aan het begin van de week haalt ze alles zelf op, zoals groenten van het seizoen en verse kaas. De kervel en prei van de focaccia komen hier dus ook vandaan. Een duurzaam voedselsysteem, een gezonde bodem. De beste kwaliteit ingrediënten en onbewerkt eten staan bij Maxime voorop. Geen onnodige ingrediënten uit het buitenland, maar bijvoorbeeld walnoten: gewoon uit Nederland. Het is niet altijd even makkelijk en af en toe een uitdaging, maar zo maak je bewuste keuzes. Maxime vindt het tof dat het in haar Deli niet alleen gaat om de broden verkoop. Ze heeft juist een breed aanbod en kan samenwerken met lokale aanbieders.

Als je Maxime nog niet hebt bezocht, kan het zomaar zijn dat je wel één van haar creaties hebt geproefd. Ze werkt samen met enkele horeca zaken die haar producten aanbieden, zoals de kaneel brioche bij Coffee Habits, desembrood bij Menu Corridor en de kersen amaretti en brioche bij Westhoff. Dus: wil je biologisch en lekker brood, maar houd je ook van verse dressings, geroosterde knoflookolie, mayo of een lekkere compote? Hal dan zeker gauw iets lekkers bij Maxime aan de Luitestraat!

 

Contact

Maxime’s Deli
Luitestraat 35
2011 WP, Haarlem
maximesdeli.nl

instagram.com/maximesdeli
facebook.com/maximesdeli

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 08.30 – 16.00
Donderdag, 08.30 – 16.00
Vrijdag, 08.30 – 16.00
Zaterdag, 10.00 – 16.00
Zondag, gesloten

Wees er op tijd bij in de ochtend, vooral met de specials!

 

handtekening Mieke

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké