Een van de bijzonderste plekken in de stad is toch wel de gerenoveerde terrein van de Koepelgevangenis. Toen het nieuws ons bereikte dat de eigenaren van favorieten Nolita en Café Colette hier een nieuw restaurant zouden openen, kon ons geluk niet op. Inmiddels is de nieuwe hotspot geopend en wauw, wat ziet het er tof uit. Het historische administratiegebouw voor de Koepel is natuurlijk een unieke locatie en het eten van Menu Corridor is precies waar we op zaten te wachten. Door de iconische gang lopen de nieuwsgierige bezoekers van de Koepel de gezellig drukke ambiance al tegemoet. Daarnaast staat het gezellige team altijd klaar om je te arresteren. Eh, adviseren!

Entree

Waar men vroeger de Koepelgevangenis betrad, bevindt zich nu de ‘corridor’ die leidt naar een gezellige avond tafelen met vrienden of familie. In het oude administratiegebouw waarin het restaurant is gevestigd, werden vroeger de gevangenen ontvangen en moesten ook bezoekers en advocaten zich melden. Misdaad heeft inmiddels plaatsgemaakt voor vermaak, want Menu Corridor is ontworpen om er de hele avond te kunnen vertoeven. Begin met een drankje op het terras of aan de bar en neem vervolgens plaats in het sfeervolle restaurant.

Menu

Het zorgvuldig samengestelde menu vertaalt klassiekers uit Mediterrane gebieden (en eigen omgeving) in hedendaagse gerechten. Daarbij wordt als het even kan, gezorgd voor een goede, bijpassende wijn. Bij Menu Corridor wisselt de kaart regelmatig mee met het seizoen, zodat alle ingrediënten lekker vers zijn. De chefs hebben een talent om daar misdadig goede combinaties mee te maken en uiteindelijk de lekkerste smaken te vangen in hun gerecht.

Flinke uitbreiding

Menu Corridor is nu al een van onze favoriete nieuwe hotspots, maar het restaurant en het terras worden de komende jaren ook nog eens flink uitgebreid. Daarnaast wordt het bijgebouw ernaast door dezelfde eigenaren verbouwd tot boutique-hotel met maar liefst 66 kamers. Genoeg om in de gaten te houden dus!

Menu Corridor
Harmenjansweg 4
2031 WK Haarlem
Tel: 023 303 1100
menucorridor.nl
Instagram.com@menucorridor

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag 16:00 tot 22:30 uur
Zondag (brunch en diner) 13:30 tot 20:30 uur

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké