Waar vind je in Haarlem bijzondere cocktails, shared dining, een zeer uitgebreide kaart, kwalitatieve sushi, Asian streetfood én Westerse gezelligheid samen ondergebracht in één prachtig pand? Welkom bij Miyagi and Jones.

In het voormalig Stadscafé aan de Zijlstraat, waar tot vorig jaar restaurant To Amuse was te vinden, zijn in december 2019 de deuren geopend van Miyagi and Jones. ‘We are your favorite restaurant’ is aan de buitenkant te lezen, dat belooft wat! Nu de drukke openingsmaanden achter de rug zijn, is het de hoogste tijd om de binnenkant eens te bekijken en te ervaren of ze die claim waar kunnen maken.

Eenmaal binnen kijk je direct je ogen uit, wát een prachtig pand! Er is drie maanden lang verbouwd en hoewel het relatief donker is, is er van alles te zien en oogt de grote ruimte bijzonder sfeervol. Zo zijn er grote muurschilderingen te zien van het Nederlandse street art-duo Telmo Miel, hangen er overal planten, is er veel gebruik gemaakt van hout en bamboe, en is de keuken het letterlijke middelpunt.

Je wordt bij Miyagi and Jones direct vriendelijk welkom geheten door het keurig geklede personeel. De keuze uit tafels is groot: zit je liever hoog op een barkruk, of comfortabel op een bankje? Knus in een nisje of met een groep aan een ronde tafel? Bovendien kun je ook nog kiezen uit boven of beneden in het pand. Waar je ook plaatsneemt, je bent écht even weg. Het voelt als een internationaal avondje uit.

De menukaart is zeer uitgebreid, origineel en betaalbaar. Wanneer je voor een driegangenmenu gaat, kun je elke gang kiezen uit twee gerechtjes. Deze gerechtjes zijn groot genoeg om te delen, en dankzij dit principe van shared dining kun je ontzettend veel proeven. Dat maakt de keuze uit meer dan 65 (!) streetfood-gerechtjes misschien iéts makkelijker.

Ingrediënten die veel gebruikt worden staan uitgestald in de centrale keuken. Een keuken waar ‘east meets west’. Denk hierbij aan Franse frietjes met Aziatische kruiden, traditionele pecking duck wraps of spare ribs Asian style. Op de kaart zijn ook verse sushi, veel groentegerechtjes en curry’s te vinden, het is een mooie balans tussen vlees, vis en vega.

Ook de drankkaart is bijzonder uitgebreid. Het is bijna onmogelijk een keuze te maken uit de vele verschillende, spectaculaire cocktails. Of wat dacht je van een lekker Aziatisch biertje zoals Bintang of een G&T met Indiase tonic? Op vrijdag en zaterdag kun je bovendien genieten van je drankje met op de achtergrond muziek van een live dj achter de draaitafel.

Dit is de derde vestiging, na het succes in Utrecht en Arnhem is het nu de eer aan Haarlem. Een aanwinst voor onze stad is het zeker, want met een bezoekje aan Miyagi and Jones maak je een heel breed gezelschap blij. Of je nu een date hebt of met een groep vrienden een internationaal avondje uit wilt, je bent hier aan het juiste adres. En mede daardoor is het inderdaad our new favorite restaurant!

Miyagi and Jones Haarlem

Zijlstraat 56-58

2011 TP Haarlem

Tel (0)23 303 4333
Haarlem.miyagiandjones.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag vanaf 16.00 uur

Reserveer hier meteen een tafeltje
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké