Voor het Franse gevoel voor gastronomie, stijl en gezelligheid hoef je niet meer naar Parijs. In Haarlem, aan ons eigen Spaarne, zit namelijk een ware Franse parel verstopt: petite brasserie Monsieur Rouge. Van petit dejeuner tot uitgebreid diner, en van bites to share tot de meest sprankelende cocktails. Bij Monsieur Rouge is het de hele dag door heerlijk vertoeven. Binnen vind je een stijlvolle mix van chique à la Moulin Rouge en gezelligheid als in een Franse brasserie. Buiten zit je bijna de hele dag in de zon op een van de terrassen. Wij delen dit Bourgondische geheim graag met je!

 

Monsieur Rouge Franse bistro Spaarne Haarlem

Le monsieur

Monsieur Rouge bestaat inmiddels twee jaar en heeft sinds het begin een ware transformatie ondergaan. Waar ze eerst meer een dagzaak waren, met focus op ontbijt, lunch en borrel, zijn ze nu een volwaardig restaurant met brunch, borrel en diner! Frans-georienteerd is het altijd gebleven, wat ook niet anders kan met zo’n gezellige Franse naam natuurlijk. Het idee om in eerste instantie de Franse weg in te slaan, kwam trouwens (onder andere) door Marcel’s bijnaam ‘Rouge’ (hij heeft rood haar), oftewel ‘Monsieur Rouge’. Leuk weetje!

 

Monsieur Rouge petite brasserie Spaarne

 

Bon appetit

Wij kunnen wel wennen aan de Bourgondische levensstijl. Zeker omdat ze weten wat lekker eten is. De kaart bij Monsieur Rouge is ook helemaal Frans georiënteerd, en er is voor elk moment van de dag wat lekkers. Brunch bijvoorbeeld met eggs benedict, een croque monsieur of een toast burrata prosciutto.

 

Monsieur Rouge petite brasserie Spaarne

 

De lunch gaat moeiteloos over in de borrel. Er zijn heerlijke Franse wijnen en bieren, zoals Stella Artois, maar ook een piscine champagne/crémant met veel ijs, een St. Germain spritz of diverse gin tonics.

 

 

Tijdens een middagborrel krijg je al snel zin in iets lekkers. Er staan veel hapjes op de kaart om met elkaar te delen, zoals charcuterie, camembert ‘au feu’ (uit de oven), paté, een kaasplankje of lekkere mosselen met eventueel wat frite. Deze “bites to share” zijn overigens de hele dag verkrijgbaar.

 

Monsieur Rouge petite brasserie Spaarne

 

Monsieur Rouge heeft ook een hele fijne dinerkaart, vol Franse klassiekers als handgesneden steak tartare, bouillabaisse en rouille, en salade Niçoise met tonijn tataki. Allemaal bereid met de meest verse ingrediënten en veel passie voor het vak. En tot slot, je mag het niet vergeten, sluit je het heerlijke diner natuurlijk af met een dessert. Zei iemand crème brûlée?

 

Monsieur Rouge Franse bistro Spaarne HaarlemMonsieur Rouge petite brasserie Spaarne

 

Stooker specialty coffee

Zoals je verwacht van een all day brasserie staat natuurlijk ook de koffie voor je klaar. En niet zomaar een bakje, maar eentje die gemaakt wordt met bonen van Stooker Specialty Coffee, de populaire koffiebranderij in Amsterdam. Stooker bestaat, zoals ze zelf mooi zeggen, om levens te verbeteren, relaties te bouwen en de zintuigen te prikkelen. Dat proef je.

 

Stooker Specialty coffee

 

L’intérieur

Dit pandje leent zich perfect voor het bourgondische huiskamergevoel. Je hebt bijna het idee dat je in de oude charcuterie van opa zit, waar de kleinzoon een brasserie in is begonnen. Aan de muur daarom ook een enorme afbeelding van ‘Le Boeuf’, oftewel de koe. Wat Monsieur Rouge anders dan anders maakt is de kleinschalige huiselijke sfeer, en natuurlijk het Franse thema. In deze petit brasserie ademt alles Parijs: mozaïek tegels op de vloer, veel spiegels aan de wand, velours kussens, marmeren tafels, Franse koffiestoeltjes en natuurlijk de chansons op de achtergrond. Een groot deel van de inrichting is ook echt vintage, zoals de stoelen uit een oud kasteel in België. Achterin is een lange open keuken waardoor het huiskamergevoel compleet is.

 

 

Terras in de zon

Buiten, aan de voorkant van de brasserie, zit je fijn in de ochtend-, middag- en avondzon. Ook overdekt en lekker met heaters en dekens, mocht het weer een beetje tegenvallen. Het tweede terras vind je aan de overkant van de weg, aan het Spaarne, waar je zicht hebt op mooie karakteristieke panden, bootjes en het water. Oh, de zon aan het Spaarne… het is een van de beste dingen van Haarlem. Toch liever in de schaduw? Aan de zijkant van de brasserie is een lange zijbank gebouwd, waar je ook kunt neerploffen voor een welverdiend rustmomentje. De keuze is reuze!

 

 

Toe aan wat Franse gezelligheid en Bourgondisch genieten? Het team van Monsieur Rouge staat voor je klaar. Reserveren kan gemakkelijk via hun website of door even te bellen!

 

 

Contact

Monsieur Rouge
Spaarne 44
2011 CK, Haarlem
023 202 8551
monsieurrouge.nl
instagram.com/monsieur.rouge

 

Openingstijden

Maandag, 11.00 – 22.00
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 11.00 – 22.00
Donderdag, 11.00 – 22.00
Vrijdag, 11.00 – 22.00
Zaterdag, 11.00 – 22.00
Zondag, 11.00 – 22.00

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Monsieur Rouge.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké