Als je gaat googlen op Native, dan zie bij afbeeldingen voornamelijk indianen. En dat kan goed kloppen, want veel dingen in de nieuwste koffiebar in Haarlem zijn te herleidingen naar inheemse en natuurlijke producten en ideeën. Als je het vertaalt naar ‘oorsprong’, is dat in alles terug te vinden in deze mooie zaak in de Vijfhoek.

Native-5

Native-13

De basis voor Maria en Myriam is altijd koffie geweest (beide wilden een eigen koffiezaak) en alle andere dingen zijn voor ‘erbij’. Maar dat betekent niet dat er niet over na is gedacht. Van de heerlijke gekarameliseerde pecannoot bij je kopje koffie of thee, het veertje hangend aan de menukaart tot aan het reduceren van afvalproductie: het liefst zo natuurlijk en milieuvriendelijk mogelijk.

Native-11

Native-10

Zo zijn de meubels bijna allemaal tweedehands of van natuurlijke materialen en komen de producten van veelal lokale, kleine ondernemers. De heerlijke koffie komt van de kleinschalige branderij White Label in Amsterdam. De thee is door een echte theesommelier samengesteld. Ook het proberen waard: chocolademelk met echte chocolade met noga en chocoladesaus! Cappuccino of latte kan overigens ook met amandel- of geitenmelk.

Native-7

Native-15

Bij Native kun je heerlijke taartjes eten (ook lactose of glutenvrij) en staan er verse, biologische broodjes op de kaart. Het is ook mogelijk om een lekkere sherry of bubbel te drinken. Dat is straks helemáál fijn op het terras in het zonnetje!

Native-6

Native-4

Het logo en de prachtige illustraties zijn ontworpen door Pieter Frank de Jong. De zeefdrukken die in Native hangen zijn totemdieren, afgeleid van de oude indianen (native americans). Ze zijn ook te koop (klein of groot)!
Verder is Native gewoon een heerlijke plek om met vrienden af te spreken, te werken of heerlijk in je eentje te ontspannen.

Native-2

Native-16

Welkom Native!

Native
Breestraat 23 zwart
2011ZX Haarlem
Facebook.com/nativehaarlem

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 8:00 – 18:00 uur
Zondag 9:30 – 18:00 uur

Fotocredits: Linda Kortekaas FotografieHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké