Op de hoek van het Spaarne en de Bakenessergracht is een nieuwe lunchplek en restaurant geopend: Nesta. Een uniek plekje in Haarlem. Naast een gezellig en mooi monumentaal pand is het uitzicht geweldig, en is het terras de gelukkige eigenaar van de hele dag zon.

Nesta-Haarlem-3

Nesta-Haarlem-8

Eigenaren Danny en Rick hebben jaren bij Fortuyn gewerkt, Danny in de bediening en Rick in de keuken. Beide lopen al lang met de wens een eigen restaurant te beginnen. Dit pand is precies wat ze zochten: overzichtelijk, een prachtig terras en fijne locatie. Nesta bestaat uit twee verdiepingen. Het restaurant boven en beneden een souterrain wat af te huren is. Een tip voor verjaardagen of andere partijen, het is een prachtige ruimte met alles erop en eraan.

Nesta-Haarlem-9

Nesta-Haarlem-5

Nesta-Haarlem-6

Van de inrichting worden wij heel blij. Een huiskamersfeer met cactussen, groenen muren, design tegels, veel kussens en simpele tafels en stoelen. Stoer en puur. Laat Nesta nou ook nog eens ‘puur’ betekenen in het Latijn. Leuk bedacht, en samen met het uitzicht is het hier goed toeven.

Nesta-Haarlem-4

Het pure komt ook terug in de overzichtelijke kaart met lunch, borrel en diner. Een wereldse keuken met vooral streekproducten van het seizoen. Lunch bijvoorbeeld met een sandwich makreelsalade met mierikswortel en appel, of een sandwich Chili Chicken met rode ui en mosterdcress. Er zijn ook verse soepen en kazen van Tromp. ’s Avonds geniet je hier van bijvoorbeeld een kalfsbavette, snoekbaars of ‘dutch dry aged burger’. Lunchgerechten zijn ongeveer 7 euro en ’s avonds heb je een hoofdgerecht voor gemiddeld 15 euro. Danny is wijnkenner, vergeet dus niet een lekkere wijn erbij te nemen. De kaart wisselt per seizoen.

Nesta-Haarlem-2

De missie van Nesta is om van uit eten een betaalbare belevenis te maken, op een verantwoorde wijze. Dat is gelukt!

Nesta-Haarlem-1

Nesta
Bakenessergracht 109
2011 JV Haarlem
Tel 023 – 58 35 961
www.nestahaarlem.nl

Openingstijden
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag 12.00 – 22.00 uur
Donderdag t/m zondag 12.00 – 00.00 uur

Reserveer nu een tafeltje bij Nesta
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie